Canan Karatay'dan meslekten men edildi mi?

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, "hamilelikte şeker yükleme testinin zararlı olduğu" açıklaması nedeniyle meslekten men cezası aldığı haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "hamilelikte şeker yükleme testinin zararlı olduğu" yönündeki açıklaması nedeniyle meslekten men cezası aldığı yönündeki haberi yalanladı ve hukuki işlem başlatacağını bildirdi. 


Karatay, tatilini geçirdiği Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde, avukatı Necati Keskin ile gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Bazı internet sitelerinde, hakkında "meslekten men edildi" gibi haberlerin çıktığını hatırlatan Canan Karatay, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.  


Haberlerin, konunun gerçekliği araştırılmadan yayınlandığını ifade eden Karatay, "Maksatlı olarak Türk Jinekoloji Derneği tarafından internet sitesine koyuldu ve sabah karşı da yayından kaldırıldı. Bunu neden yapıyorlar anlamıyorum" dedi.


Bir haberin doğruluğunun kanıtlanmadan yayınlanmaması gerektiğini kaydeden Canan Karatay, şunları söyledi.


"Ben öğretim üyesiyim, tıp doktoruyum, kardiyoloğum. Araştırmadan, sormadan, tamamen şahsımı ve beni kötüleyen bir haber yapıldı. Buna karşı tedbir alacağız, avukatımla birlikteyiz. Gereken suç duyurusunda bulunacağız. Benim için, 'Konusu olmadığı halde konuşuyor, halkı galeyana getiriyor' şeklinde iddialarda da bulunuyorlar. Ben bir hekimim ve bu konular beni ilgilendiriyor. Bu konuda 6 tane kitap yazmış bir insanım. 'Halkın kafasını karıştırdı' diyorlar. Halkın kafasını kendileri karıştırıyorlar. Halk, sorgulamasını öğrenecek." 


Çıkan doğru olmayan haberlerin ardından Türk Tabipler Birliğinden de açıklama yapıldığını vurgulayan Karatay, "meslekten men etme" gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, bazı habercilerin "sansasyon olsun" diye haber yazdığını iddia etti.


Prof. Dr. Karatay, "Meslekten men edilmek ne demek? Ben haksız yere karaciğer nakli mi yapıyorum, ben dışarıdan bıçak parası mı alıyorum 15-20 bin dolar. Bunlar oluyor, bunların peşine düşsünler" diye konuştu.


Prof. Dr. Canan Karatay'ın avukatı Necati Keskin ise Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin bir haber yayınladığını, bu haberin tüm görsel medyaya servis edildiğini dile getirdi. 


Karatay hakkında yapılan bir şikayet olduğunu, ancak bunun onur kurulunca incelemeye alındığını anımsatan Keskin, bu konuda herhangi bir kararın çıkmadığını vurguladı. 


Canan Karatay aleyhine kişilik haklarına ağır saldırı niteliğinde bir duyuru yapıldığını iddia eden Keskin, "Birçok internet sitelerinde çıkan haberler doğru kabul edilmiştir. Kişisel haklarına, gerçek olmayan haberlerle zarar verilmiştir. Biz bu konuyla ilgili gerekli önlemleri alıyoruz. Maddi, manevi tazminat davasının yanı sıra suçlular hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" 

Kategoriler Gündem
Yorumlar