Cerablus'ta tanka roketli saldırı: 1 şehit

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atıldığı, bir askerin şehit olduğu, üç askerin de yaralandığı bildirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD üyelerince TSK'ya ait iki tanka roket atıldı. Bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu.


Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince başlatılan Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nun, Cerablus bölgesindeki ilerleyişi sürüyor.


Bu arada Cerablus'un 6-7 kilometre güneyinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki tanka roketatarla ateş açıldı. Saldırının ardından tanklardan biri yoluna devam ederken, bir asker hafif yaralandı. Bir başka tank ise isabet aldı. Tanktaki bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.


Saldırının ardından terör örgütüne ait hedefler obüs ve top atışlarıyla vuruldu.


Bu arada şehit olan askerin cenazesi ile yaralanan 3 asker, helikopterle Türkiye'ye getirildi. Yaralı askerler, Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı.


Şehit Uzman Çavuş Çelik'in babaevinde yas var

Cerablus'ta şehit olan uzman çavuş Ercan Çelik'in şehadet haberi Düzce'deki babaevine ulaştı.


Şehidin, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan annesi Şehnaz ve babası Muhammed Çelik'e acı haberi, jandarma yetkilileri verdi. 


Ailenin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. 


Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Cerablus'ta yürütülen harekatta Ercan Çelik'in şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi. 


"Öncelikle ülkemizin başı sağolsun." diyen Yemenici, şöyle devam etti:


"Şu anda şehidimizin Akçakoca'ya nakil ve defin işlemleriyle ilgili hazırlıkları yürütüyoruz. Gönlümüz istiyor ki bir daha şehitler olmasın. Bu vatanın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hiçbir şekilde bozamayacaklar. Bunun en güzel cevabını her gün Türkiye'nin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik tablosu veriyor. Şu anda ailemizin yanındayız. Onlar da büyük bir vakarla evlatlarını bekliyorlar. Ercan kardeşimiz artık, inşallah Peygamber efendimizin yanında mekanı cennet olacaktır diye umuyoruz."


Yemenici, şehidin naaşının sabah saatlerinde Gaziantep'te yapılacak törenin ardından havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanına getirileceğini ve ikindi namazını takiben ilçede defnedileceğini söyledi. 


Evli olduğu öğrenilen şehit Uzman Çavuş Çelik'in, yaklaşık iki yıl önce göreve başladığı ve tank şoförü olduğu bildirildi.



AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar