CHP konvoyu yakınında çatışma

Artvin'in Şavşat ilçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçişi sırasında güvenlik güçlerine yol güzergahı yakınlarından ateş açılması sonucu çatışma çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıktı.


Artvin programı kapsamında Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.


Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.



Konvoy Şavşat'a geri dönüyor

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Şavşat ilçesine hareket etti.


Çatışma sırasında konvoydaki araçların herhangi bir zarar görmediği, Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.


"Güvenli bir noktadayız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine geçtikleri sırada yol güzergahındaki çatışma sesleri üzerine konvoyun durdurulduğunu söyledi. 


Bir süre araç içerisinde beklediklerini ve çatışma seslerinin devam ettiğini aktaran Torun, "Artin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi." dedi. 


Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı. 



AA



Kategoriler Gündem
Yorumlar