Çin hisseleri kayıpları azaltıyor

Çin hisseleri, bankaların yükselmesi ile birlikte kayıpları azaltıyor

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çin hisseleri, volatil seyreden işlemlerde Bank of China Ltd. ve diğer büyük finans şirketlerinin yükselmesi ile Pazartesi günkü sert düşüşün ardından kayıpları azaltıyor. Emtia üreticileri geriliyor.


Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 5.1 düşüp yüzde 1 yükselmesinin ardından yüzde 0.7 gerileyerek yerel saat ile 11.04’te 3,698.77 puana geldi. Endekste yükselen her bir hisse senedi için yaklaşık üç hisse senedi geriledi. Bank of China yüzde 1.5 yükselirken, China Coal Energy Co. enerji hisselerini aşağı yöneltti. Endeks Pazartesi günü yüzde 8.5 düşüş kaydetmişti. Pazartesi günkü gerilemede hükümetin piyasaya yaptığı müdahalenin sürdürülebilir olmadığı endişesi etkili oldu. Hükümetin müdahalesi 3 haftalık bir rallinin görülmesini tetiklemişti.


Çinli traderları, hisse senetlerindeki düşüşün 613 milyar dolarlık bir değer kaybına yol açması ile birlikte kaldıraçlı hisse senedi iddialarını Pazartesi günü iki haftanın en yüksek seviyesinden azalttılar. Ülkenin menkul değer regülatörü, Pazartesi günü piyasaların kapanmasının ardından yatırımcılara hükümetin hisse senetlerine desteğini geri çekmediği açıklaması yaptı.


Şanghay’da bulunan Dragon Life Insurance Co. fon yöneticilerinde Wu Kan, “Güven çok zayıf ve piyasa daha düşük bir destek seviyesi arayışına girebilir. Büyük ölçekli şirketler, devlet fonunun piyasaya destek sağlamak için alım yapmasıyla yükseliyor. Piyasa geriler veya önceki düşük seviyeye yönelirse, hükümet ek kurtarma önlemleri alacakatır” dedi.


Hang Seng yüzde 1.9 yükseldi. Endeks Pazartesi günü 3 haftanın en düşük seviyesini görmüştü.


(bloomberg)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar