Çin’in para faizi PBOC fonlaması ile geriledi

Çin’in gösterge para piyasası oranı, merkez bankasının bankacılık sistemine ters repo kullanarak fon aktarması ile düşüş gösterdi... Çin’in gösterge para piyasası oranı, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) bankacılık sistemine ters repo kullanarak fon enjekte etmesi ile düşüş gösterdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Çin’in gösterge para piyasası oranı, Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) bankacılık sistemine ters repo kullanarak fon enjekte etmesi ile düşüş gösterdi.


PBOC, piyasa yapıcısı bankaların ihalelerde teklif vermesi gereken traderlarına göre, Salı günü 30 milyar yuan (7.8 milyar dolar) tutarında 28 günlük ters repo ve yakın miktarda 7 günlük kontrat gerçekleştirdi. PBOC, geçtiğimiz hafta 1 yıldan bu yana ilk kez ters repo teklifinde bulundu ve 7 günlük repo kullanarak 50 milyon yuan ekledi.


Bankacılık sistemindeki fonlama müsaitliğinin göstergesi olan 7 günlük repo oranı, Ulusal Bankalararası Fonlama Merkezi’den gelen ağırlıklı ortalamaya göre 10 baz puan düşerek Şanghay saati ile 09:31’de yüzde 3.79’a geriledi. Oran geçtiğimiz üç günde 34 baz puan geriledi.


Değişken 7 günlük repo oranı alabilmek için olan sabit ödeme,  1 yıllık faiz oranı swaplarının maliyeti, Bloomberg’in derlediği verilere göre yüzde 3.21 seviyesinde.


Ulusal Bankalararası Fonlama Merkezi’nin fiyatlarına göre, Eylül 2024 vadeli tahvilin faizi 1 baz puan veya 0.01 yüzde puan düşüş ile yüzde 3.42 seviyesine geldi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar