Çin'li HNA Group Deutsche Bank'ın en büyük hissedarı oldu

Çin'li HNA Group, Deutsche Bank'taki hisselerini yüzde 9,92'ye yükseltmek suretiyle, merkezi Frankfurt'ta bulunan en büyük Alman ticari bankasının en büyük hissedarı haline geldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

HNA Group'un Deutsche Bank'daki hisselerini yöneten yatırım kuruluşu C-Quadrat'ın açıklamasına göre; Çin'in holding şirketi HNA Group, Deutsche Bank'taki hisselerini yüzde 9,92'ye yükseltmek suretiyle, merkezi Frankfurt'ta bulunan en büyük Alman ticari bankasının en büyük hissedarı haline geldi.


Salı gününün kapanış fiyatına göre, HNA Group'un elinde bulunan Deutsche Bank hisse senetlerinin değeri şu an 3,4 milyar avroya (3,71 milyar ABD doları) ulaştı.


Deutsche Bank Denetleme Kurulu, Mart ayında, 18 Mayıs'ta yapılacak olan Yıllık Genel Kurul için HNA-Grubu adına C-Quadrat'ın kurucusu ve CEO'su Alexander Schuetz’un da dahil olduğu iki yeni üyenin Denetleme Kuruluna seçilmesi için bir öneri sunacağını açıkladı.


Merkezi Güney Çin'in Haikou şehrinde bulunan HNA Group, 1990’lı yılların başında bölgesel bir havayolu şirketi olarak ticari hayata başladı ve günümüzde Çin'deki dördüncü büyük havayolu olan Hainan Havayolları'na sahip olan ve  birçok farklı sektörde faaliyette bulunan bir holding şirketi haline geldi. 


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar