Çin'li şirketlerin karı düştü

Uluslararası piyasalar, Çin ekonomisinin tekrar ayağa kalkmakta güçlük çektiğine ilişkin işaretlerle birlikte endişeli seyrediyor... Asya hisse senetleri, Çin'de sanayi şirketlerinin karındaki düşüşün dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin yönünü yukarı çevirmede güçlük çektiğine ilişkin endişeleri artırmasının ardından düşerken, yuan zayıfladı ve metaller değer kaybetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya hisse senetleri, Çin'de sanayi şirketlerinin karındaki düşüşün dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin yönünü yukarı çevirmede güçlük çektiğine ilişkin endişeleri artırmasının ardından düşerken, yuan zayıfladı ve metaller değer kaybetti.


Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, hükümetin sektör üzerindeki soruşturmaları genişletmesinin ardından aracı kurumlara gelen satışların öncülüğünde düşüşünü beşinci güne taşıdı. Çin'in IMF'nin rezerv para sepetinde beklenenden daha az bir ağırlığa sahip olacağına iişkin spekülasyon yuanı zayıflatırken, euro dolar karşısında, traderların merkez bankalarının farklılaşan para politikası duruşlarına göre pozisyon almasının etkisi ile,son yedi ayın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.



Petrol, Türkiye ve Rusya arasındaki gerilimin hafiflemesine bağlı olarak değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları, Şükran Günü tatilinin ardından yükseldi.



Bloomberght

Yorumlar