Coca-Cola'ya bir üst düzey Türk yönetici daha

Muhtar Kent'in CEO'su olduğu Coca-Cola'da üst düzey bir Türk yönetici daha göreve başlıyor. Muhtar Kent'in CEO'su olduğu Coca-Cola'da üst düzey bir Türk yönetici daha göreve başlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Muhtar Kent'in CEO'su olduğu Coca-Cola'da üst düzey bir Türk yönetici daha göreve başlıyor. Kuzey Amerika hariç Coca-Cola’da tüm dünyadan sorumlu başkan olarak görev yapan Ahmet Bozer’in ardından Coca-Cola Beverages Africa'nın başına Hüseyin Akın getirildi.


Anadolu Efes bira ve meşrubat operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hüseyin Akın, 1 Mart 2015 itibariyle Coca-Cola Beverages Africa’nın başına getirildi. SABMiller Plc, The Coca-Cola Company, Gutsche Family Investments ortaklığında kurulan Coca-Cola Beverages Africa’ya CEO olarak atanan Hüseyin Akın, Doğu ve Güney Afrika’da hızlı büyümekte olan 12 ülkeyi kapsayan ve Afrika’daki Coca-Cola içecek hacminin yüzde 40’ını oluşturan yeni bir şişeleme operasyonunu yönetecek.


1989 yılından bu yana The Coca-Cola Company ve Coca-Cola İçecek (CCİ) bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Hüseyin Akın, Coca-Cola sisteminde Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Müdürlüğü, CCİ Ticari Direktörlüğü gibi farklı görevlerde bulundu. 2006-2010 yılları arasında CCİ Türkiye Bölge Başkanlığı görevini üstlenen Akın, 2010 yılından 2014 yılının Mart ayına kadar CCİ Uluslararası Operasyonlar Başkanlığı görevini yürüttü. 1 Mart 2014’te İçecek Grubu Başkan Yardımcısı olarak atandı.


Princeton Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi’nden mezun olan Akın, Chicago Üniversitesi’nden Pazarlama, Finans ve Uluslararası Ticaret dallarında MBA derecesine sahip.


 

Kaynak: Bloomberg HT

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar