Demirtaş ateşkes için Fransa'dan yardım istedi!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa hükümetinin Türkiye'de yaşanan çatışmalara kayıtsız kalmaması gerektiğini belirterek "Türkiye'de çatışmaların durması, yeniden karşılıklı ateşkesle barış masasına dönülmesi konusunda herkesin ısrarcı olması lazım. Fransa hükümeti dahil olmak üzere" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in 2013'te  Paris'te öldürülmesiyle ilgili Fransa Ulusal Meclisi'nde düzenlenen konferansa  katılan Demirtaş, 3 yıl önce saldırının   gerçekleştiği zaman Türkiye'deki siyasi  ortamla bugünkü durumun farklı olduğunu vurguladı.

 

Türkiye'de yaşanan çatışmalara Fransa'nın kayıtsız kalmaması  gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Türkiye'de çatışmaların durması, yeniden  karşılıklı ateşkesle barış masasına dönülmesi konusunda herkesin ısrarcı olması  lazım.Fransa hükümeti dahil olmak üzere" diye konuştu.

 

Bölgedeki barışın Türkiye'ye de bağlı olduğunu belirten Demirtaş,  "Çünkü Suriye barışının yolu aynı zamanda Türkiye'nin iç barışından geçiyor. Bu  konuya atıf yapmayan, duyarsız kalan hiçbir siyaset Türkiye'de kalıcı barışı  savunamaz" ifadelerini kullandı.

 

Demirtaş Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin hükümetleri ve AB kurumlarına  çağrıda bulunarak "Artık AB'nin etkili hükümetlerinden ve etkili bütün  kurumlarından ayakları yere basan bir karar üretmelerini bekliyoruz" şeklinde  konuştu.

 

Paris'te Kürt Enformasyon Bürosu’nda 9 Ocak 2013 tarihinde Sakine  Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez silahlı saldırıda öldürülmüştü.

 

Saldırının tek sanığı olarak tutuklanan 30 yaşındaki Ömer Güney  hakkında "terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet işlemek suçundan" dava  açılmasına karar verilmişti.



(vatan)

Kategoriler Gündem
Yorumlar