Denetim şirketlerine SPK'dan ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2 bağımsız denetim şirketine idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Eren Bağımsız Denetim ve Legal Bağımsız Denetim şirketlerine Uluslararası Değerleme Standartları hükümlerine aykırılıktan idari para cezası uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Eren Bağımsız Denetim ve Legal Bağımsız Denetim şirketlerine Uluslararası Değerleme Standartları hükümlerine aykırılıktan idari para cezası uyguladı.



Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, Eren Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, CLK Holding AŞ tarafından Evrensel Tarım Maden Gıda İnş.Nak.San.Tic.AŞ paylarının satın alınmasında kullanılan değerleme raporunun Uluslararası Değerleme Standartları’na aykırı olması nedeniyle Mülga Seri:VIII, No:45 sayılı Sermaye Piyasasında Uluslararası Değerleme Standartları Hakkında Tebliğin 2’nci maddesi ile III-62.1 sayılı Sermaye Piyasasında Değerleme Standartları Hakkında Tebliğin 3’üncü maddesi kapsamında Uluslararası Değerleme Standartlarının 4.4.5 ve 5.3.4 hükümlerine aykırılıktan 269.500 TL idari para cezası uyguladı.



Sermaye Piyasası Kurulu ayrıca, Legal Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, CLK Holding AŞ tarafından Evrensel Tarım Maden Gıda İnş.Nak.San.Tic.AŞ paylarının satın alınmasında kullanılan değerleme raporunun Uluslararası Değerleme Standartları’na aykırı olması nedeniyle Mülga Seri:VIII, No:45 sayılı Sermaye Piyasasında Uluslararası Değerleme Standartları Hakkında Tebliğin 2’nci maddesi ile III-62.1 sayılı Sermaye Piyasasında Değerleme Standartları Hakkında Tebliğin 3’üncü maddesi kapsamında Uluslararası Değerleme Standartlarının 4.4.5 ve 5.3.4 hükümlerine aykırılıktan 269.500 TL,



Kurul ayrıca, Değerleme raporuna ilişkin olarak hizmet sözleşmesi yapılmamış olması nedeniyle Kurulun 17.07.2003 tarihli ve 37/875 sayılı İlke Kararına aykırılıktan 21.560 TL idari para cezası uyguladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar