''Deniz Yatırım'a ceza''

Sermaye Piyasası Kurulu, haftalık bültenine göre kurul, Deniz Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre kurul, Deniz Yatırım Menkul Değerler A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, idari para cezası uygulanmasına karar verdi


İdari Para cezasına neden olan eylem Mevzuata aykırı nitelikte değerleme raporu hazırlanması olarak açıklandı. 



Eylemin aykırılık teşkil ettiği düzenlemede şu bilgilere yer verildi;  Kurulumuzun mülga Seri:IV, No:41 sayılı “Sermaye Piyasası Kanunu’na Tabi Olan Anonim Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ”in 6’ncı maddesi ile söz konusu Tebliğ’in yerine yürürlüğe konulan II-17.1 sayılı “Kurumsal Yönetim Tebliği”nin 9’uncu maddesi ve Seri:VIII, No:45 sayılı “Uluslararası Değerleme Standartları Hakkında Tebliğ”in 2’nci maddesi ne aykırılık teşkil ettiğinden 20.000 TL idari para cezası verildi.





Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar