Dev banka 200 şubesini kapatacak

Almanya'nın ciro ve 98 bin çalışanı ile en büyük bankası olan Deutsche Bank, tasarruf tedbirleri kapsamında 200 şubesini kapatacağını açıkladı. Deutsche Bank 200 şubesini kapatacak Almanya,Deutsche BankPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap Almanya'nın 145 yıllık bankası Deutsche Bank'ın almaya başladığı tasarruf tedbirleri kapsamında maliyeti düşünmek, verimliliği arttırabilmek ve daha fazla tasarruf yapabilmek için 2017 yılına kadar 200 şubesini...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deutsche Bank 200 şubesini kapatacak Almanya,Deutsche BankPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap Almanya'nın 145 yıllık bankası Deutsche Bank'ın almaya başladığı tasarruf tedbirleri kapsamında maliyeti düşünmek, verimliliği arttırabilmek ve daha fazla tasarruf yapabilmek için 2017 yılına kadar 200 şubesini kapacağını açıkladı. Tedbirler çerçevesinde 3,5 milyar Euro tasarruf yapılması hesaplanan Deutsche Bank'ın Almanya içinde 700 olan şube sayısı 500'e düşeceği kaydedildi.


Banka yönetimi tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada, yatırım bankacılığın elektronik ortama geçtiği bu akımının gelecekte de devam edeceğinin öngörüldüğü kaydedilerek, geleceğe dönük olarak şimdiden yatırım yapılarak, geleneksel bankacılığa ısrar etmenin anlamsız olacağı gerekçesiyle şubelerin kapatılmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, verimsiz şubelerin kapatılacağı gibi diğer şubelerin verimliliklerinin arttırılması için de çeşitli önlemler alındığı duyuruldu. Elektronik bankacılık için tek bir defaya mahsus 3.7 milyar yatırım yaparak geleceğin bankacılığına öncülük yapacaklarını belirten banka yönetimi, yapılacak bütün işlemlerin yüzde 60'ının dijital sisteme geçmesinin hedeflendiğini kaydetti.


2015 yılında 1.2 milyar Euro tasarruf planlandığı, bireysel ve özel müşteri bölümleri için de 500 milyon Euro yatırım yapılacağı duyuruldu.


Deutsche Bank gerek ciro bakımından gerekse personel sayısı bakımından Almanya'nın en büyük bankası konumunda bulunuyor.





Kaynak: Sabah

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar