Dev banka Trump'ın borcunu yapılandıracak

Deutsche Bank, Donald Trump'ın 2023 ve 2024 vadeli kredilerini yeniden yapılandırılarak Trump’ın başkanlık dönemiyle ilgili yükümlülük çatışmasının önleneceğini duyurdu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'nin 2008 krizinde verdiği sorunlu krediler nedeniyle Deutsche Bank'a verdiği 14 milyar dolarlık cezayı 7,2 milyar dolara indirmesinin ardından piyasalarda gözler yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın Alman bankacılık devine olan 300 milyon dolarlık borcunda. Trump’ın yanı sıra Trump’ın damadı Jared Kushner’in de Deutsche Bank'a 370 milyon dolarlık kredi borcu olduğu belirtildi. 


Ceza indiriminin ardından Deutsche Bank,  2023 ve 2024 vadeli kredilerin yeniden yapılandırılarak Trump’ın başkanlık dönemiyle ilgili yükümlülük çatışmasının önleneceğini duyurdu.


Donald Trump’ın, Deutsche Bank’tan kullandığı 300 milyon dolarlık krediyle başta Washington’da açılışı yapılan otelinin yanı sıra üç farklı projeye daha kaynak sağladığı belirtiliyor.


Uzmanlar, meselenin iş ahlakı konusunda önemli soru işaretlerini beraberinde getirdiğini işaret ederek borçlu bir kişinin borcu bulunduğu kuruma karşı ne kadar objektif olacağının hep kuşku yaratacağını belirtiyor. 


ABD Adalet Bakanlığı'ndan cuma günü yapılan açıklamada mortgage krizinde sorunlu kredi verdiği gerekçesiyle 14 milyar dolar ödemesine hükmedilen Deutsche Bank'ın cezası yüzde 50 indirilmişti. 


Yapılan anlaşma ile Deutsche Bank, 3.1 milyar dolar ceza ödeyecek ve konut sahiplerine yardım için 4.1 milyar dolar rahatlatma sağlayacak. (BusinessHT)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar