Dev bankadan Türk hisse senetleri yorumu

Deutsche Bank; Türk hisse senetleri için değerlemeler ucuz ancak seçicilik anahtar" değerlendirmesini yaptı... Deutsche Bank, Türk hisse senetleri için bugün yayımladığı strateji raporunda, risk kokteyli karşısında değerlemelerin ucuzolduğunu ancak seçiciliğin anahtar konumda bulunduğunu bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deutsche Bank, Türk hisse senetleri için bugün yayımladığı strateji raporunda, risk kokteyli karşısında değerlemelerin ucuz olduğunu ancak seçiciliğin anahtar konumda bulunduğunu bildirdi.


Türk hisse senetlerinin hali hazırda 2016 için 7,9 FK oranı ile işlem gördüklerini ve değerlemelerin MSCI EMEA'daki benzerlerine göre tarihi ortalamaların hala çok altında bulunduğunu belirten Deutsche Bank, Türk hisse senetlerinde değerlemelerin iddiasız olduğunu, Türk Lirası cinsinden varlıklar için varolan risk bolluğunu yansıttıklarını düşündüklerini vurguladı.



Türk hisse senetlerini 2016'nin ilk yarısında etkileyebilecek riskleri global, yurt içi ve bölgesel olarak sınıflandıran Deutsche Bank, dış riskler olarak Fed politika normalleşmesini ve Euro Bölgesi büyümesin, yurt içi riskler olarak TCMB'nin politika uygulamalarını, başkanlık sistemi tartışmalarını ve artan güvenlik endişelerini,bölgesel risk olarak da Ortadoğu'daki kargaşayı ve Rusya ile gerilimi işaret etti.

Deutsche Bank, risklere rağmen olumlu risk/getiri profilleriyle hisse senetleri konusunda yapıcı olduklarını vurguladı.



Banka hisse senetlerini banka dışı hisselere tercih ettiklerini belirten Deutsche Bank analistleri, sanayi sektöründe ise nitelikli seçim önerdi.



Deutsche Bank strateji raporunda BIST 100 için 12 aylık hedefi 89 bin olarak belirlerken, bunun yüzde 26 getiriye işaret ettiğini vurguladı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar