Dev birleşmede anlaşma sağlandı

Alman ilaç ve kimya şirketi Bayer AG, tarım şirketi Monsanto’nun satın alımı konusunda tamamı nakit olmak üzere, hisse başına 128 dolardan anlaşma sağlandığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bayer AG’den yapılan açıklamada, "Bayer'in Monsanto'yu tamamı nakit olmak üzere hisse başına 128 dolardan satın alması konusunda Monsanto ile kesin olarak anlaşma sağlanmıştır." denildi.


Borçlar da dahil olmak üzere 66 milyar dolarlık işlem büyüklüğünü temsil eden satın almanın, büyük bir potansiyel oluşturacağına işaret edilen açıklamada, birleşimin iki farklı ancak son derece tamamlayıcı işletmeleri bir araya getireceği ifade edildi. 


Bayer AG Üst Yöneticisi (CEO) Werner Baumann, konuya ilişkin açıklamasında, "İki büyük kuruluşun birleşimini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bizim mahsul bilimi işimiz için önemli bir adımı temsil etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.


Monsanto Genel Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Hugh Grant ise "Söz konusu satın alma duyurusu, başardığımız her şeyin ve Monsanto'daki paydaşlarımıza oluşturduğumuz değerin bir kanıtı. Bu birleşmenin bizim hisse sahiplerimiz için en etkileyici değeri temsil ettiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


Öte yandan, satın alma işleminin tamamlanması için Monsanto hissedar birleşme sözleşmesinin onaylanması ve gerekli yasal onayların alınması gibi olağan kapanış koşullarının sağlanması gerekiyor. Söz konusu satın alma işleminin 2017 yılı sonuna kadar biteceği öngörülüyor.


Almanya'nın en önemli şirketlerinden Bayer, daha çok Aspirin gibi sağlık ürünleriyle bilinse de tarım ürünleri, tohum ve yabani ot ile haşereye karşı kimyasal ilaçlar da üretiyor. Monsanto ise daha çok genetiğiyle oynanmış tohum ürünleriyle gündemde.


Bayer ve Monsanto'nun birleşmesiyle dünyanın en büyük tarım ilaçları tedarikçisinin oluşacağı belirtiliyor.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar