Dev derbi için nefesler tutuldu!

Dev derbiye saatler kaldı. Galatasaray Fenerbahçe maçı bugün Saat 20.00’de başlayacak. Ligin iki büyük takımı Kadıköy’de efsanevi bir maçla kozlarını paylaşmaya hazır... 950 milyon TL'lik derbi maçında Fenerbahçe zafer serisini 4’e çıkarmaya, Galatasaray da 17 yıllık hasreti bitirmeye çalışacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dev derbi için nefesler tutuldu. Galatasaray Fenerbahçe maçı bugün Saat 20.00’de başlayacak. Ligin iki büyük takımı Kadıköy’de efsanevi bir maçla kozlarını paylaşmaya hazır... 950 milyon TL'lik derbi maçında Fenerbahçe zafer serisini 4’e çıkarmaya, Galatasaray da 17 yıllık hasreti bitirmeye çalışacak.


FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA?


Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi karşılaşmasında bugün Fenerbahçe, Galatasaray'ı ağırlayacak. Fenerbahçe Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.


FENERBAHÇE SERİ YAKALAMAK, GALATASARAY HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR


Fenerbahçe, maçı kazanarak galibiyet serisini 4'e çıkarmak, Aslan da 17 yıl sonra Kadıköy'den zaferle dönmek istiyor.


FENERBAHÇE VE GALATASARAY LİGİN EN PAHALILARI


Derbi maçı ayrıca ligin kadro değeri olarak en pahalı 3 takımından ikisini karşı karşıya getirecek. 564 milyon lira değerindeki Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından en pahalı 3. takım olan Galatasaray'ın (384 milyon lira) kapışması 950 milyon lirayı bulacak..


SOW VE MUSLERA DEĞERİNE DEĞER KATTI


Sarı-lacivertli takımda kiralık olarak forma giyen Senegalli futbolcu Moussa Sow, 47 milyon TL ile verilerde takımın en değerli oyuncusu olarak yer alırken, sarı-kırmızılı takımda ise Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera 50 milyon liralık değeriyle ön plana çıkıyor.


383 KARŞILAŞMANIN 73'Ü 1-0 BİTTİ


İki takımın 107 yıllık geçmişinde, geride kalan 383 maçta en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Ezeli rekabette tam 73 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıktı, 48 kez 2-1'lik skor alındı. Geride kalan derbilerde en farklı skorlu galibiyeti, 1911'de 7-0'lık sonuçla G.Saray aldı.


FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇLARININ EN GOLCÜSÜ SNEİJDER


İki dev ekibin bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 6'sı rekabette gol sevinci yaşadı. Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Wesley Sneijder (3), Hakan Balta (2) ve Lucas Podolski; Fenerbahçe'de ise Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk derbilerde gol atmayı başardı


DERBİYE BASIN İLGİSİ


Derbiye yerli ve yabancı basın mensuplarının ilgisi her zamanki gibi yüksek oldu. Maça 167 yazar ve muhabir, 26 kameraman, 72 de foto muhabiri olmak üzere toplam 265 gazetecinin akreditasyon yaptığı bildirildi. Akredite yapılanlar arasında Çin, Norveç, Hollanda, Avusturya ve İtalya'dan da 8 medya çalışanı var. (Sabah)

Kategoriler Gündem
Yorumlar