Dev satışa onay çıktı

EPDK, Osmangazi EDAŞ ve Osmangazi EPSAŞ'ın Zorlu Enerji'ye devrine onay verdi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 01.12.2016 tarihli toplantısında Osmangazi EDAŞve Osmangazi EPSAŞ’ın ana hissedarı Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş.’nin tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilebilmesine onay verdi. Devir işlemlerinin tamamlanması ile Zorlu Grubu Türkiye elektrik dağıtım...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 01.12.2016 tarihli toplantısında Osmangazi EDAŞve Osmangazi EPSAŞ’ın ana hissedarı Dedeli Yatırım İnşaat Taahhüt Elektrik Dağıtım Sanayi Ticaret A.Ş.’nin tüm hisselerinin Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilebilmesine onay verdi.


Devir işlemlerinin tamamlanması ile Zorlu Grubu Türkiye elektrik dağıtım sektöründe yerini almış olacak. Osmangazi EDAŞ ve EPSAŞ  Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde 1,5 milyonu aşkın sayıda aboneye dağıtım ve perakende satış hizmetleri sunuyor.

 

Kurul, 01.08.2013 tarihli toplantısında alınan Karar ile Şirketlerin yönetiminde yaşanan zaaflar ve problemler nedeniyle 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun (Kanun) 16 ncı maddesi üçüncü fıkrası kapsamında tedbiren Şirketin mevcut yönetim kurulu üyelerine görevden el çektirmiş ve yerlerine yeni yönetim kurulu üyeleri atamıştı. Şirket hisselerinin devrinin tamamlanması ile beraber, kısa süre içerisinde EPDK tarafından alınan tedbirlerin kaldırılması bekleniyor. (Haber7)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar