Dolar gücünü kaybediyor

Fed'in Nisan ayı toplantısının öncesinde karışık gelen verilerin de etkisi ile doların gücü buharlaşıyor. Dolar Endeksi pazartesi günü üst üste 4 günlük düşüşünü tamamlamasının ardından düşük seyrini koruyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar Endeksi pazartesi günü üst üste 4 günlük düşüşünü tamamlamasının ardından düşük seyrini koruyor. Endeksin bu seyrinde yatırımcının hayal kırıklığı yaratan ABD ekonomik verilerinin Fed'in faiz artırımını erteleyeceği beklentisi ile hareket etmesinin etkisi mevcut. Olası faiz artışı Fed'in 2006 yılından bu yana ilk faiz artışı olacak. Federal fonlama oranı 2008 yılından bu yana rekor düşük seviyede bulunuyor.
Dolar'ın majör para birimleri karşısındaki hareketini takip eden endeks, New York'ta 8 haftanın düşüğünde kapanmasının ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. ABD'nin büyüme verisi Çarşamba günü açıklanacak. Verinin, ülke ekonomisinin 1 yılın en düşük hızında büyüdüğüne işaret etmesi bekleniyor.
Nisan ayı Hizmet Sektörü Aktivite endeksi, Aralık ayından bu yana ilk kez gerilerken istikrarsız ekonomik büyümenin de ilk çeyreğin ardından devam ettiğine işaret etti.
Tokyo'daki Mizuho Bank baş piyasa ekonomisti Daisuke Karakama konu ile ilgili, “Dolar Endeksi tarihi yüksek seviyesinin yakınlarında seyrederken daha yüksek fonlama oranlarına dayanabilecek güçte olduğuna dair güven azalmaya başlamış görünüyor. Dolar düzeltmeye hazırlanıyor." yorumunda bulundu.

Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar