Dolar haftaya yükselişle başladı

Bankalararası piyasada yeni haftaya yükselişle başlayarak 2,5220'ye kadar çıkan dolar/TL, şu dakikalarda 2,51 seviyesinde dengelendi. Geçen hafta bazı Fed Başkanlarından gelen açıklamaların ABD’de erken faiz artırımı endişelerini artırmasının yanı sıra yurtiçi gelişmelerin etkisiyle TL'de değer kaybı yaşandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta bazı Fed Başkanlarından gelen açıklamaların ABD’de erken faiz artırımı endişelerini artırmasının yanı sıra yurtiçi gelişmelerin etkisiyle TL'de değer kaybı yaşandı. Geçen haftanın son işlem gününde artan risk algısının etkisiyle dolar/TL 2,5274 ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz satım ihale tutarında değişiklik yaptığını açıklamasıyla haftayı 2,5080 seviyesinden tamamladı.


Bugün bankalararası piyasada güne 2,5110 seviyesinden başlayan ve 2,5220'yi gören dolar/TL, şu dakikalarda 2,51 seviyesinden işlem görüyor. Güne 2,8081'den başlayan avro/TL de şu dakikalarda 2,8160'dan alıcı buluyor.


Merkez Bankası'nın döviz satım ihalelerinde öncekinden daha yüksek rakamlar satabileceği yönündeki açıklamalarının doları yükselişini sınırladığını belirten analistler, doların global olarak değer kazanma sürecinin devam etmesinin TL'nin baskı altında kalmasına neden olduğunu ve bu sürecin ABD verilerine bağlı olarak devam edebileceğini öngörüyor.


Teknik olarak dolar/TL'de 2,48 seviyesine kadar geri çekilmeler yaşanabileceğini tahmin eden analistler, bugün ABD'de yoğun veri akışının takip edileceğini kaydediyor.




AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar