'Dolarda sert fiyatlamalar olabilir'

USDTRY paritesi bu haftaya oldukça hareketli başladı. Sabah saatlerinde 2.7115’e yükselişinin ardından 2.68’lere doğru geri çekilmeler görüldü. Şu sıralarda ise 2.70 seviyesine doğru hareketlenmeler başladı. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Eda Karadağ İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Yardımcısı

Aylardır süren Yunanistan krizinin artık referandum sonucuna kalmasıyla piyasalarda sert hareketlenmeler yaşandı. Bu etki Lira üzerinde de hissedildi ve USDTRY paritesinde yukarı yönlü hareketlere neden oldu.



Yunanistan ile ilgili ilk şok satış dalgasının ardından Lira’da alımların gelmesiyle USDTRY kuru 2.68 seviyelerine doğru tepkiler gösterdi. Dolar endeksinin bu hafta toparlanma gösteriyor oluşu ve 95.50 direncini aşmış olması USDTRY paritesinin şu sıralarda 2.69-2.70 aralığında dalgalanmasına neden oluyor. 

İçeride ise siyasi belirsizlik hala devam ediyor. Yarın Meclis başkanlığı seçimleri başlıyor. Seçimlerde siyasilerden gelecek açıklamalar önemli olabilir.



Geçtiğimiz hafta piyasalar koalisyon hükümeti kurulacakmış beklentisiyle Lirayı satın alarak, USDTRY paritesinde ki tansiyonu düşürmüşlerdi. Ancak bu hafta hem içeride hem Avrupa’da hem ABD’de gündemin yoğun olması nedeniyle USDTRY paritesinde de sert fiyatlamalara neden olabilir. Bu nedenle haber akışları yakından takip edilmeli. USDTRY paritesinde 2.7050 direncinin kırılmasıyla paritede kısa süreli alımlar hızlanabilir ve 2.7150 bölgesi hedeflenebilir.



Dolar endeksinin 95.50 direncinin üzerinde ısrarlı duruşu devam ederse paritede yukarı eğilimlerde devam edebilir. Buna karşın, siyasi gelişmelere bağlı olarak Lirada güçlenme görülmesi paritede satış baskısını arttırabilir. 2.66-2.68 aralığı takip edilebilir. 



Dirençler: 2.7050/2.7150/2.7250 



Destekler: 2.6840/2.6700/2.6650  


Kategoriler Ekonomi
Yorumlar