Dolarda sert yükseliş

Dün satış baskısıyla karşı karşıya kalan TL, kayıplarını bugüne taşıdı. Dolar kuru 5.78'in üzerini gördü. Dün gelişmekte olan ülke paralarından negatif ayrışarak en kötü performansı gösteren TL, haftanın son işlem gününe kayıplarını sürdürerek başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dün gelişmekte olan ülke paralarından negatif ayrışarak en kötü performansı gösteren TL, haftanın son işlem gününe kayıplarını sürdürerek başladı.


Perşembe kapanışta 5.7370 seviyesinde olan dolar bugün 5.7888'e kadar yükseldi. Dün gün sonu 6.4640'da bulunan euro da bugün 6.5363'e kadar çıktı.


Dolar/TL saat 09:12'de yüzde 0,70 artışla 5.7790'da bulunuyor. Euro/TL aynı saatte yüzde 0,90 primle 6.5210 seviyesinde. Dolar endeksi ise aşağı yönlü 97.017'de.


İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik ve ABD ile gergin seyreden ilişkiler Türk Lirası üzerinde ana baskı unsurları.


Yerel seçimin üzerinden 12 gün geçmiş olmasına karşın İstanbul'da kimin belediye başkanı olduğu hala ilan edilmiş değil. AK Parti seçimin tekrarını istiyor.


ABD ise S-400 sistemi alması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını tekrar ediyor. Son olarak ABD'nin Türkiye Büyükelçisi olması beklenen David Michael Satterfield, "Onaylanırsam, Türkiye'ye doğru stratejik kararı vermesi için baskı yapacağım" dedi ve ekledi: "Türkiye, F-35 programına katılımını büyük riske atıyor ve yaptırımlarla karşı karşıya."


Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri dün 19 baz puan artışla 431 baz puana çıkarak yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesini görmüştü. CDS'lerin bugünkü seyri izleniyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar