Dolar/TL 2,22 seviyesinde dengelendi

Dolar/TL, şu dakikalarda 2,22 seviyelerinde işlem görüyor. ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerden düşük gelmesinin ardından uluslararası piyasada düşüşe geçen dolar/TL, bankalararası piyasanın kapalı olması ve düşük işlem hacminin etkisiyle 2,19 sınırına kadar gerilemişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de dün açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerden düşük gelmesinin ardından uluslararası piyasada düşüşe geçen dolar/TL, bankalararası piyasanın kapalı olması ve düşük işlem hacminin etkisiyle 2,19 sınırına kadar gerilemişti.


Dolar/TL, ulularararası piyasada ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentiler doğrultusunda tahvil alımını sonlandırması ve faizlerde bir değişiklik yapmaması ile istihdam piyasasındaki iyileşmeye vurgu yapmasının ardından kayıplarını büyük ölçüde telafi etti. Bugün ise güne, 2,2155 seviyesinden başlayan dolar/TL, en yüksek 2,2253'ü gördü, şu dakikalarda 2,22 seviyelerinden alıcı buluyor.


Analistler, ABD'de açıklanacak verilerin dolar/TL'nin seyri üzerinde belirleyici olmayı sürdüreceğini belirterek, teknik açıdan 2,2260 - 2,2370 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu, aşağı yönlü hareketlerde ise 2,1980 seviyesinin destek olarak takip edileceğini öngörüyor.


"Teknik görünüm dolar/TL'nin 2,20 seviyesi üzerinde kaldıkça 2,24 seviyesine yükselme olasılığı bulunduğunu gösteriyor"


Garanti Yatırım Stratejisti Tufan Cömert konuya ilişkin değerlendirmesinde, hafta başından bu yana diğer gelişen ülkeler ortalamasına göre daha iyi bir performans gösteren TL'de, hisse ve tahvil piyasasına girişlerin etkili olduğunu söyledi. Fed kararı sonrasında ise TL'de sepet bazında önemli bir değişim görülmezken, düşen avro/dolar paritesi nedeniyle dolar/TL kurunun yükseldiğini aktaran Cömert, şunları da kaydetti:


"TL'de yeni ve güçlü bir değer kaybı görülmediği sürece Merkez Bankası'nın fonlama maliyetini yukarı çekmesini beklemiyoruz. Mevcut durumda TL'de önemli bir değişim beklememekle birlikte teknik görünüm dolar/TL'nin 2,20 seviyesi üzerinde kaldıkça 2,24 seviyesine yükselmesi olasılığı bulunduğunu gösteriyor. Öte yandan TL açısından bazı kısa vadeli temel riskler de var. Dün akşam sürpriz bir kararla faiz artıran Brezilya nedeniyle TL'nin cazibesi görece azalacak. Petrol fiyatının da yeniden yukarı gitmesi durumunda TL'nin bu haftaki yükselişi geri vermesi mümkün."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar