EBSO meclis toplantısı yapıldı

- EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çiçekçi: - "İş dünyası olarak vakit kaybedilmeden hükümetin kurulmasını bekliyoruz"... Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, vakit kaybedilmeden hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, vakit kaybedilmeden hükümetin kurulmasını beklediklerini söyledi.


Çiçekçi, EBSO haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçimde halkın önemli bir mesaj verdiğini, 4 partili bir meclisin demokrasi adına önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, sonuçların ülke için hayırlı sonuçlar doğurmasını diledi.


Piyasaların ve yatırımcıların öncelikle istikrarı tercih ettiğini, hiçbir şekilde kaos ortamını oluşturacak adımların atılmamasını beklediğini vurgulayan Çiçekçi, "İş dünyası olarak ortak aklın kazanmasını ve vakit kaybedilmeden hükümetin kurulmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.


Başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesi ile en zengin kabul edilen 50 ülkenin 30 tanesinin koalisyonu başarıyla yürüttüğünü, 4 partili bir meclisin ilk ve öncelikli görevinin "demokrasi kalitesini artırmak" olduğunu dile getiren Çiçekçi, şöyle dedi:


"Türkiye'nin önünde bekleyen çok fazla konu vardır. İş dünyası olarak çok önemli reformların gerçekleşmesini uzun zamandır bekliyoruz. Şimdi tekrar bir seçim süreci, birçok kaybı beraberinde getirecektir. Türkiye fazlasıyla maddi manevi kayıplar vermiştir. Artık ülkemiz için gündemde gerginlikler değil ekonomi ve demokratikleşme öncelikli konular olmalıdır. O nedenle, müşterek zeminde buluşabilecek partilerimizin bu sorumluluğu almalarını ve bir an önce gereğini yapmalarını bekliyoruz."


- İşbaşı Eğitim Programı


Konuk konuşmacı İŞ-KUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, İşbaşı Eğitim Programı hakkında sanayicilere bilgi verdi.


İş yerlerinde, işletmelerde en fazla zorluk çekilen konuların başında yetişmiş eleman ihtiyacının geldiğine dikkati çeken Kabak, başlattıkları İşbaşı Eğitim Programı'nın işletmelerin giderlerini azalttığına işaret etti.


İki ya da daha fazla çalışanı olan işletmelerin İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe aldığı kişiye ayda bin lira olmak üzere 6 ay maaş ödemesi yaptıklarını, ayrıca genel sağlık sigortası primlerini de kendilerinin karşıladığını dile getiren Kabak, işletmelerin maliyetini sıfırladıklarını kaydetti.


Bu imkandan 15 yaşını doldurmuş tüm iş arayanlar, öğrenciler, mezunlar, tüm iş gücü piyasasının aktörlerinin yararlanma imkanına sahip olduğunu ifade eden Kabak, "Bununla ilgili elimizde 75 milyon lira kaynak var. Bu kaynağın kullanılması halinde geçtiğimiz hafta başkanımız 100 milyon lira daha aktarmayı taahhüt etti. 3,4 milyar lira bu alanda aktif iş gücü hizmetleri bakamından kaynağımız mevcut. Gelin bunu el birliğiyle kullanalım" dedi.


İzmir'de 70 binin üzerinde 2 ve daha fazla işçi çalıştıran işletmenin olduğuna değinen Kabak, "Herkes 1 kişiyi işe aldığında yaklaşık 70 bin kişilik ilave istihdam doğabiliyor. Bu proje istihdamda kalma oranı en yüksek olan proje. Yaklaşık yüzde 71 başarı oranı var. Yani bu programa katılan 100 kişiden 71'i iş 29 Haziran 2015 20:31yerinde kalabiliyor" diye konuştu.


Kabak, geçen yıl 2 bin 500, 2015'in 6 ayında ise 3 bin işçinin bu program kapsamında işe alındığını söyledi.


AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar