ECB, ABD Merkez Bankası'nın hala gerisinde

Avrupa Merkez Bankası, Euro Bölgesi ekonomisinin ABD'yi geride bırakmasına rağmen ABD Merkez Bankası'nın hala gerisinde. ... Euro bölgesi ekonomisi, ABD ekonomisinden daha hızlı bir büyüme kaydederek yıla iyi bir başlangıç yaptı, ancak, 19 ülkeden oluşan blok, ABD'den daha geç toparlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Euro bölgesi ekonomisi, ABD ekonomisinden daha hızlı bir büyüme kaydederek yıla iyi bir başlangıç yaptı, ancak, 19 ülkeden oluşan blok, ABD'den daha geç toparlandı.


Euro, bölge ekonomisinde büyümenin artacağı görünüşüyle, dolar karşısında 6 ayı aşkın sürenin en güçlü seviyesinden işlem görüyor. Yine de, dünyanın en büyük iki ekonomisi çok farklı evrelerde.


ABD ekonomisinin 8 yıl boyunca neredeyse kesintisiz bir büyüme kaydetmesi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışına gidebilmesini sağladı. 19 ülkeden oluşan blokta ise daha geç gerçekleşen toparlanma, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal teşvik politikasını görüşme konusunda rahat hale geldiği bir noktaya henüz ulaştı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Perşembe günü faiz kararının görünümüne ilişkin daha çok ipucu verecek. Fed toplantısı ise gelecek hafta gerçekleşecek.


Londra'da Societe Generale üst düzey ekonomisti Anatoli Annenkov, "Avrupa'da yeni bir sayfa açıldı" dedi ve "Avrupa'daki ekonomik toparlanma, iç talebe sımsıkı tutunmuş durumda ve dış görünüş daha az önem arz ediyor. Çok iyi bir durumdayız" diye konuştu.  (GazeteVatan)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar