ECB tahvil alımına başladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), Euro Bölgesi'nde ekonomiyi canlandırmak için bekleneni yaparak tahvil silahını çekti. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Euro Bölgesi'nin ekonomisini canlandırmak için aldığı temel önlemlerden biri olan varlık teminatlı menkul kıymet alımlarına dün itibarıyla başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Euro Bölgesi'nin ekonomisini canlandırmak için aldığı temel önlemlerden biri olan varlık teminatlı menkul kıymet alımlarına dün itibarıyla başladı. Açıklama ECB sözcüsü tarafından yapıldı. Varlık teminatlı ve varlığa dayalı menkul kıymet alımına bu yıl başlayacağını ekim ayı başında açıklayan ECB'nin, alımların diğer ayağını oluşturan varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) alımlarına da bu yıl içinde başlaması bekleniyor. Banka, ayrıca Euro Bölgesi ekonomisini canlandırmak için ayrıca bankalara dört yıl vadeli kredi veriyor. 


3.3 TRİLYON DOLAR 



ECB politika yapıcıları, Avrupa'nın 3.3 trilyon dolar büyüklüğündeki teminatı tahvil piyasasını, bölge ekonomisini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak kullanmak istiyor. 250 yıllık tahvil piyasası, Avrupa'nın mortgage sektörünün fonlanmasına yardımcı oluyor ve menkul kıymetler, arz edenler tarafından garanti sağlanması ve bir varlık havuzu tarafından desteklenmesi nedeniyle tarihi olarak cazip konumda bulunuyor. 


GÖZLER BAŞKAN DRAGHİ'DE



Konuya yakın kaynaklar menkul kıymet alımlarının Societe Generale SA ve BNP Paribas SA'dan elde edildiğini belirtti. Başkan Mario Draghi'nin tahvillere talep konusunda ne kadar agresif davranıp davranmayacağı merak ediliyor. 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar