ECB, varlık alımına geçici süre ara verecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB), varlık alım programına geçici bir süre ara verileceğini bildirdi. ECB'den yapılan açıklamada, "Eurosistem, 22 Aralık 2015 ila 1 Ocak 2016 tarihlerinde, bu döneme ilişkin piyasalarda düşük likidite öngörüsü ve olası piyasa bozulmalarını azaltmak amacıyla varlık alım programlarını geçici bir süre durduracak" denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ECB'den yapılan açıklamada, "Eurosistem, 22 Aralık 2015 ila 1 Ocak 2016 tarihlerinde, bu döneme ilişkin piyasalarda düşük likidite öngörüsü ve olası piyasa bozulmalarını azaltmak amacıyla varlık alım programlarını geçici bir süre durduracak" denildi.


Varlık alımlarının 4 Ocak 2016'dan itibaren kaldığı yerden devam edeceği belirtilen açıklamada, 27 Kasım-21 Aralık döneminde varlık alımlarının ayın ilk bölümlerinde beklenen kısmen daha iyi piyasa koşullarından yararlanmak için bir miktar önden yüklemeli olarak gerçekleştirileceği kaydedildi.


Öte yandan ECB, aylık 60 milyar avroluk tahvil alım programına (parasal genişleme) 9 Mart'tan itibaren başlamıştı. Söz konusu program kapsamında, Avro Bölgesi'nde fiyat istikrarının sağlanması ve talebin canlandırılması hedefleniyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar