Ekonomi ve siyaset gündemi - 28 Nisan 2015

28 Nisan Salı günü ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar... 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'te - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'in önde gelen iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid es-Sabah'ı, Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim'i ve Başbakan Şeyh Cabir el-Mübarek es-Sabah'ı ayrı ayrı kabul edecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'te


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'in önde gelen iş adamlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid es-Sabah'ı, Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim'i ve Başbakan Şeyh Cabir el-Mübarek es-Sabah'ı ayrı ayrı kabul edecek.


- Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmelere katılacak.


- Emir Şeyh Sabah'ın onuruna vereceği resmi öğle yemeğine katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türkiye'ye hareket edecek.


(Kuveyt)


2- Filipinler Senato Başkanı Drilon Ankara'da


- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Filipinler Senato Başkanı Franklin M. Drilon ile görüşecek.


- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Franklin M. Drilon ve beraberindeki heyet ile bir araya gelecek.


(TBMM/11.30/Ankara/14.30)


3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karadeniz bölgesine gidecek.


- Esenboğa Havalimanı'ndan Trabzon'a hareket edecek olan Davutoğlu, buradan geçeceği Artvin'de partisinin düzenlediği mitinge katılacak.


- Valilik ziyareti sonrası Rize'ye geçecek olan Davutoğlu, Valilik ziyaretinin ardından partisince düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap edecek.


(Ankara/11.30/Trabzon/12.35/Artvin/14.00/15.30//Rize/16.45/17.00)


4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılacak.


(Niğde/12.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET


1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bakanlığının Antalya Temsilciliği, Valilik ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, "Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi" konulu toplantıya katılacak.


(Antalya/11.30-17.30)


2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Teknoloji Transfer Ofisleri Uluslararası Konferansı ile Dizel Motor Üretimi Çalışma Grubu 2. Toplantısı'na katılacak.


(Ankara/10.00/13.00)


3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi" bilgilendirme toplantısı" ile "Dönüşüm Devam Ediyor" etkinliğine katılacak.


(Ankara/09.30/İstanbul/19.00)


4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, JW Marriott Otelde, "Tarım Havzalarında Sıfır Enerji Açığı, Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı"na katılacak.


(Ankara/10.00)


5- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yarının Kurulması-Hedef 2023" başlığı altında gerçekleştirilen Forum İstanbul 2015'e katılacak.


(İstanbul/09.00)


6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak, Şehit Hacı Hasanzade Mehmet Efendi'nin kabrini ziyaret edecek


(Kırklareli/11.00/Tekirdağ/17.30/Edirne/13.45/14.30)


7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kamu Özel İşbirliği Sağlık Zirvesine" katılacak.


(İstanbul/09.30)


8- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, partilerinin dayanışma yemeklerine katılacak. Yüksekdağ ayrıca parti il binasının açılışını yapacak.


(İstanbul/19.00/Adana/17.00/20.00)


9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Günebakış gazetesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Kalkınma Mahallesi'nde esnafı ziyaret edecek, Erdoğdu seçim lokalinin açılışına katılacak.


(Trabzon/09.00-19.00)


10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Silivri'de Sinoplular Derneğinin açılışı katılacak.


(İstanbul/14.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ


1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.


(Şam/Halep)


2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.


(Erbil/Bağdat)


3- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.


(Sana)


4- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.


(Kahire)


EKONOMİ


1- Hazine 2, 7 ve 10 yıl vadeli üç devlet tahvilinin ihracını gerçekleştirecek.


(Ankara)


2- Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.


(Ankara/10.00)


AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar