Ekonomi ve siyaset gündemi - 20 Mayıs 2015

20 Mayıs Çarşamba günü ekonomi ve siyaset gündeminde öne çıkanlar... 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te -Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya ziyareti çerçevesinde, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından resmi törenle karşılanacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te


-Erdoğan, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya ziyareti çerçevesinde, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından resmi törenle karşılanacak. Konsey üyeleri ile gerçekleştireceği baş başa ve heyetlerarası toplantının ardından Erdoğan ve konsey üyeleri ortak basın toplantısı düzenleyecek. 


-Bosna Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı Üyeleri ile de görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç ve yardımcıları ile bir araya gelecek. Erdoğan, Zvizdiç ve yardımcıları Türk iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek öğle yemeğine ve Ziraat Bankası kredisinin kullanımına ilişkin imza törenine katılacak. 


-Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı'nın ve TİKA tarafından restore edilen Hünkar Camii'nin açılış törenlerine iştirak edecek ve Kovaçi Şehit Mezarlığında Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek. 


-Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyeleri tarafından onuruna verilecek resmi akşam yemeğinin ardından Ankara'ya hareket edecek.


 2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek şehit yakınları ve gaziler için iş kurası töreninde bulunacak.


- Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenecek AK Parti Genişletilmiş İl ve Belediye Başkanları Toplantısına katılacak.


- Çorum Valiliğini ziyaret edecek Davutoğlu, AK Parti'nin Çorum mitinginde halka seslenecek.


- Yozgat Valiliği'ni ziyaret edecek Davutoğlu, AK Parti'nin Yozgat mitingine katılacak.


- Davutoğlu, başkentte Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı Açılış törenine, ardından da Büyükşehir Belediyesi ANKA Park ses ve ışık gösterisine katılacak.


(Ankara/10.30/11.30/19.30/20.30/Çorum/13.30/14.00/Yozgat/16.00/17.00)


3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Atatürk ve Cumhuriyet Meydanları'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.


(Giresun/11.00/Ordu/14.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET


1-Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Katılım Bankalar Birliği Genel Kuruluna katılacak.


(İstanbul/09.30)


2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen "Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Uluslararası Gençlik Zirvesi"ne, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi ile AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığının organize ettiği sivil toplum kuruluşlarıyla sohbet toplantısına katılacak, El Bebek Gül Bebek Derneği yararına gerçekleştirilecek Gül Balosu'na iştirak edecek.


(İstanbul 11.00-20.00)


3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kampüs hastanesinin temel atma törenine ve devlet hastanesi personeli ile öğle yemeği programına katılacak.


-Işık ayrıca Kocaeli Barosunu, Türk Harb-İş Sendikasını ayrı ayrı ziyaret edecek, Yukarı Değirmendere Mahallesinde düzenlecek toplantıda vatandaşlara hitap edecek, ilçe istişare toplantısına iştirak edecek.


(Kocaeli/10.00-12.00-15.00-18.00-19.00-22.00)


4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" mal alımı bileşeni kapsamında 35 hizmet aracının teslim töreninde bulunacak.


(Ankara/14.00)


5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçtaş Bekirli Elektrik Santrali açılışına katılacak, Biga OSB'yi ziyaret edecek, ticaret ve sanayi odasındaki toplantıda bulunacak.


(Çanakkale/15.00-17.00-19.30)


6-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı" kapsamında Valilik Meydanında düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılacak.


(Eskişehir/09.00)


7-Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik Devlet Hastanesi temel atma töreninde ve İnegöl'de toplu açılış töreninde bulunacak.


(Bursa/13.30-15.30)


8-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Düzce, Sakarya ve Kocaeli mitinglerinde halka hitap edecek.


(Düzce/12.00/Sakarya/16.00/Kocaeli/18.30)


9- HDP'de, Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Pazarcık ilçesi ve Yeni Belediye Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde konuşacak. Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise kent merkezi ve ilçelerde seçim çalışmaları yapacak.


(Kahramanmaraş/11.00/Malatya/13.00/Van/09.00-17.00)


10-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, parti genel merkezinde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısına katılacak.


(Ankara/11.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ


1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip izleniyor.


(Sana)


2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.


(Şam/Halep)


3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.


(Erbil/Bağdat)


4- Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve 104 kişinin yargılandığı "İsmailiyye olayları" davasının görülmesine devam edilecek.


(İsmailiyye)


EKONOMİ


1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını, TÜİK, nisan ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak.


(Ankara/14.00/10.00)


AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar