Endeks direnç seviyelerinde zayıf bir seyir ortaya koyuyor

BIST 100 endeksi direnç seviyelerinde zayıf bir seyir ortaya koyuyor. Endekste 80.000 direnci üzerinde seyirlerin oluşamaması bir süre daha kar satışların sürmesini destekleyebilir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Endekste bankacılık endeksi öncülüğündeki güçlü seyir devam ediyor. Dün 80.000 seviyesinden gelen kar satışları etkili olurken endeks 79.300 seviyesindeki desteğinde kapatmayı başardı. Bugün bu seviyenin üzerinde kalıp kalmayacağı önemli olacak. Kurdaki rahatsız edici hareketler ve tahvil faizlerindeki yükseliş endeks üzerinde direnç noktalarında etkili oluyor. Bugün içeride enflasyon raporunu bekleyeceğiz. Dışarıda ise İngiltere büyüme verileri ve ABD verileri yine takip edilecek. İç siyasi gelişmelerde piyasalar için önemli olabilir.


BIST 100 Endeksi 

BIST 100 endeksi direnç seviyelerinde zayıf bir seyir ortaya koyuyor. Endekste 80.000 direnci üzerinde seyirlerin oluşamaması bir süre daha kar satışların sürmesini destekleyebilir. Bu noktada 78.300 seviyesi ilk destek olarak karşımıza çıkıyor. Ana destek ise yatay kanalın alt bandı olan 76200 seviyesinden geçiyor. Buna karşın 80000 seviyesi üzerinde oluşabilecek güçlenme 82.500 direnç seviyesine doğru hareket alanını hızlandırabilir.



Dirençler: 80000-80800-82800

Destekler: 78300-76200-75000


BIST 30 Endeksi ve VIOP 

BİST 30 Endeksinde yatay kanal bandı içerisinde hareket etmeyi sürdürüyor. Şimdilik direnç seviyesini aşmakta zorlanan endeks için ilk destek 96300 seviyesinden geçmekte. Endekste yaşanan kar realizasyonları 98100 seviyesi üzerindeki seyirleri engelliyor. Endeksin yukarı yönde hız kazanabilmesi için 98100 seviyesi üzerinde kapanışların oluşması gerekmekte. BIST VIOP endeks kontratında 98100 seviyesi üzerinde alımların güçlenememesi halinde uzun pozisyonlar için temkinli olmakta fayda var.  



Dirençler Bist-30: 97600-98800-102200

Destekler Bist-30: 96300-93800-93200


Küresel Ekonomik Gelişmeler


Türkiye

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, faiz konusunda yapmış olduğu değerlendirmede en iyi faizlerin sıfır seviyesine kalması gerektiğini belirtti. Kurtulmuş, düşük faiz ile ekonomiyi canlandırmak istendiğine vurgu yaptı.



Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TCMB’nin bu ay faiz konusunda bir adım atmıyor olmasının indirimlerin sonu olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. 



ABD

21 Ekim haftasına ait Mortgage başvuruları %-4.1 oranında bir daralma kaydetti.

Eylül ayını yansıtan toptan satış stokları bir önceki ayın üzerinde bir artış kaydederek %0.2 oranında gerçekleşti.



Ekim ayına ait hizmetler PMI verisi 54.8 düzeyinde gelerek son 10 ayın en yüksek ikinci verisi oldu. Bileşik PMI ise 54.9 düzeyinde gelerek bir önceki ayın üzerinde bir büyüme kaydetti.

Eylül ayında yeni konut satışları 593 Bin geldi. Bir önceki aya ait veri ise 609 Bin’den 575 Bin’e aşağı yönlü revize edildi. 



Philadelphia Fed Başkanı P.Harker, Eylül ayındaki toplantıda faiz oranının 25 baz puan artırılması taraftarı olduğunu dile getirirken, 0 seviyesinde uzun süre kalmanın riskler barındırdığı belirtti. Harker, ekonominin buna dayanabildiği takdirde faiz artırılması gerektiğini açıklamalarında yer verdi.  



Avrupa

Almanya’da GFK tüketici güveni Kasım ayında bir önceki ayın altında kalarak 9.7 düzeyinde gerçekleşti.

ECB kaynaklarına göre Avrupa Merkez Bankası mevcut tahvil alım programını Mart ayına kadar devam edeceğini ve ardından programa yeni düzenlemelerin getirebileceği belirtildi. 



Petrol 

21 Ekim ile biten haftada DOE tarafından açıklanan ulusal stoklarda 553 bin varil, Cushing/Oklahoma stoklarında da 1.3 milyon varil azalma görüldü. Verinin üretim kanadında 40 bin varil artış görülmekte.


Şirket Haberleri 

GÖLTAŞ GÖLLER BÖLGESİ ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / GOLTS -

Şirket tarafından Isparta İlinde yapılması planlanan II-A Grubu Maden (Kalker) Ocağı Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED Raporu değerlendirilmiş ve "ÇED Olumlu" kararı verildiğini bildirdi.



HAZNEDAR REFRAKTER SANAYİİ A.Ş. / HZNDR -

Şirketi çıkarma süreci çerçevesinde, oy haklarının toplam %98,93'üne sahip hakim ortağı Durer Refrakter Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması ve bu ortaklara ait toplam 169.282,18 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak ve Durer Refrakter'e tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin SPK tarafından onaylandığını bildirdi.



UYUM GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / UYUM -

Şirket, Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği hükümleri çerçevesinde Şirket'in oy haklarının %99,16'sına sahip hakim ortağı Makro Market A.Ş. tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması ve bu ortaklara ait toplam 505.649 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak ve Makro Market'e tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesi, Kurul onaylanması talebi olumlu karşılandığını bildirdi.



YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. / YKBNK -

Bankamızca Medium Term Note (MTN) programı kapsamında yurt dışında ihraç edilmesi planlanan 35.000.000 RON (Rumen Leyi) tutarındaki borçlanma aracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmuştur.



METRO TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. / METRO -

Şirket, bağlı ortaklıkları Metro Maden Pazarlama Dağıtım Hizmetleri A.Ş. ve Metro Altın İşletmeciliği San. ve Tic. A.Ş.'nin Manisa, İzmir, Mersin, Konya, Antalya illerinde bulunan maden sahalarının Devlet desteği ile tekrar işlerlik kazandırılması için gerekli başvuru ve çalışmalara 26.10.2016 tarihi itibari ile başladığını bildirdi.



EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / EKGYO -

Şirket, İstanbul İli, Başakşehir İlçesinde yapılacak olan yaklaşık 154.492,67 m2 inşaat alanlı ve 281.238,86 m2 rekreasyon alanlı  "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret Ve Bölge Parkı İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenleme İşi" ihalesi, 10.11.2016 tarihinde Belli İstekliler Arasında İhale Usulü ile yapılacağını bildirdi.



MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş. / MEMSA -

Şirket, 31.12.2016 vadeli protokol taksidine mahsuben verilen 10.12.2016 ve 15.12.2016 vadeli toplam 1.000.000 TL tutarlı çekler bugün itibariyle vadeleri beklenmeden ödenmiş ve protokol kapsamında 2016 yılı içerisinde ilgili bankaya yapılan geri ödeme tutarı 3.500.000 TL'ye ulaştığını bildirdi.



AKBANK T.A.Ş. / AKBNK -

Banka, yurtiçinde halka arz edilerek ve/veya halka arz edilmeksizin satılmak üzere, farklı vadelerde, Türk Lirası cinsinden bono ve/veya tahvil ihraç edilecek borçlanma aracı için SPK'dan onay aldığını bildirdi.



ECZACIUBAŞI İLAÇ / ECILC –

SPK Şirket’in %25 bedelsiz sermaye artırımına onay verdi. Şirket sermayesini 548.2 mn TL’den 685.3 mn TL’ye yükseltecek. 


İntegral Menkul Değerler / BIST Günlük Bülteni


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar