Endekste yukarı bir açılış bekleniyor

Bu sabah TL’deki değerlenme ve ABD future endekslerindeki pozitif görünüm, BIST endeksinde Cuma günkü satışların ardından tepki yükselişi gerçekleştirmesi için iyi bir bahane olabilir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu sabah TL’deki değerlenme ve ABD future endekslerindeki pozitif görünüm, BIST endeksinde Cuma günkü satışların ardından tepki yükselişi gerçekleştirmesi için iyi bir bahane olabilir. Buna paralel endekste yukarı bir açılış bekliyoruz. Ancak Çarşamba günkü Fed öncesinde piyasadaki belirsizliklerin devam edeceğini düşünürsek bu tepkilerin güçlü ve uzun soluklu olmasını beklemek yanıltıcı olabilir. Endekste 77000 seviyesine doğru oluşacak yükselişlerde kar satışları gelebilir. Aynı şekilde 75000 seviyesine doğru oluşacak düşüşlerde tepki alımları etkili olabilir.

                                                                                                                                                                                                                                                         

BIST 100 Endeksi

 



Endeks 76200 desteği altında bir kapanış gerçekleştirdi. Bu seviyenin altında seyirlerin devamı durumunda 75000 desteğine doğru geri çekilmeler devam edebilir. 



Dirençler: 76200-77000-77500

Destekler: 75600-75000-74000


BIST 30 Endeksi ve VIOP 



BİST 30 endeksi 94300 desteğini kırdı ve aşağı yönlü düzeltmesini sürdürüyor. Endekste 92800 seviyesinde satışların karşılanması durumunda zayıf da olsa tepkiler gelebilir. Bununla birlikte 92800 desteğinin kırılması durumunda ise 91800 seviyesindeki güçlü destek noktası test edilebilir. VIOP endeks kontratında mevcut uzun pozisyonlar için riskli seyir mevcut. Kısa pozisyonlar için ise 94300 seviyesi stop loss alınabilir. 



Dirençler Bist-30: 95300-96800-97700

Destekler Bist-30: 94300-92800-91800



Küresel Ekonomik Gelişmeler


ABD

Ağustos ayını yansıtan TÜFE rakamlarında aylık bazda, bir önceki ayın üzerinde gelerek %0.2 oranında bir artış kaydetti. Çekirdek olarak adlandırdığımız gıda ve enerji dışı TÜFE ise Ağustos ayında %0.3 artış gösterdi. Gelen veri 2016 Şubat’tan bu yana en sert yükselişi olarak ifade ediliyor. Yıllık bazda TÜFE %1.1, çekirdek TÜFE ise %2.3 ile Temmuz ayının üzerinde bir görünüm sergiledi. Enflasyon raporu incelendiğinde ise, enflasyonun yukarı iten kalemlerin barınma ve sağlık hizmetleri olduğu görülüyor. Özellikle sağlık hizmetlerindeki %0.9 oranındaki yükseliş bu yılın en sert yükselişi olarak göze çarpıyor. Ana kalemlerde ise Gıda kaleminde değişiklik olmazken yıllık bazda gıda endeksinde de değişim olmamış. Şubat 2010 tarihinden bu yana ilk kez gıda endeksinde değişim yaşanmamış.



Eylül ayına ait Michigan tüketici güven endeksi bir önceki ay ile benzer şekilde gelerek 89.8 düzeyinde gerçekleşti.



Japonya

Japonya Başbakan Danışmanı E.Honda, negatif faiz oranlarının dahada derinleşmesi halinde banka hisselerinin ve Tokyo borsasının olumsuz etkilenebileceğini bununla birlikte enflasyon beklentileri üzerinde baskı yaratacağını dile getirdi. Honda,  Japonya Merkez Bankası (BoJ)’un negatif faiz oranlarını daha fazla ileri götürmemesi gerektiğini belirtti.



Rusya  

Rusya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan indirerek %10.5’ten %10.0’a çekildi. Rusya Merkez Bankası Başkanının karar sonrasında yaptığı açıklamalarda, beklentilerin aksine bir durumun gelişmesi halinde faiz indirimin olacağını belirtti. Ayrıca bu yıl içerisinde Fed’den bir faiz artışı beklediğini belirtti.


Şirket Haberleri 

TURKCELL İLETİŞİM / TCELL -

Şirket, 9 Eylül 2016 tarihinde, 9,85 – 9,88 TL fiyat aralığından toplam 361.597 adet alım işlemi yapılmış oluptır. İşlemin toplam tutarı 3.569.332 TL olup bu işlemle birlikte şirket sermayesindeki payı %0,076 seviyesine ulaştığını bildirdi.



TÜRKİYE İŞ BANKASI / ISATR, ISBTR, ISCTR, ISKUR -

Banka, Euro ve ABD Doları cinsinden olmak üzere iki ayrı kredi diliminden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağlamak üzere uluslararası bankalar konsorsiyumuna yetki verdiğini bildirdi.



YAPI VE KREDİ BANKASI / YKBNK -

Banka MTN programı kapsamında yurtdışında ihraç edilen 184 gün vadeli 5.000.000 USD tutarındaki borçlanma aracının 14.09.2016 tarihi itibariyle vadesi gelmiş olup, itfa işlemi gerçekleştirildiğini bildirdi.



TÜRK TELEKOMÜNİKASYON / TTKOM -

Türk Telekom'un görme engelliler için 2014 yılında geliştirdiği 'Sesli Adımlar' uygulaması Kadıköy'deki Kozzy Alışveriş Merkezi'nde de kullanılmaya başlandı. Görme engellilerin toplumsal yaşama uyum sağlamasını kolaylaştırmayı amaçlayan Sesli Adımlar uygulaması, görme engellilerin akıllı telefonları üzerinden konum belirtme, mağaza ve tuvalet, çıkış, danışma gibi alanlara sesli olarak yönlendirilmesini sağlıyor. (Matriks)



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar