Erdoğan'dan Çipras yorumu

Afrika dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan lider Çipras'ın seçim zaferiyle ilgili "Önceliğimiz ilişkilerin gelişmesidir" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklamalarında başkanlık sistemini savunduğunu belirten Erdoğan, Yunanistan'daki seçimler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.


TARİHE GEÇTİ


Yunanistan'da pazar günkü seçimlerin galibi Radikal Sol Koalisyon'un (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras dün laik yemin eden ilk Başbakan olarak tarihe geçti. Seçimlerin ardından dün sağcı ANEL ile koalisyon anlaşması yapan Radikal Sol Koalisyonu'nun (SYRİZA) lideri Aleksis Çipras yemin edip göreve başladı. Ateist olduğu için dini yemin töreni istemeyen Çipras törene her zamanki gibi kravatsız geldi.


ERDOĞAN'DAN ÇİPRAS'IN ZAFERİNE İLK YORUM


Aleksis Çipras'ın seçim zaferiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilk değerlendirme geldi. Afrika dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan "Yunanistan'daki erken genel seçimlerin sonuçlarına ilişkin gelen ilk haberlere göre, Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) önemli bir başarı elde etmiş görünüyor. İlk yorumuzunu alabilir miyiz?" şeklindeki soruya "Devletler arasındaki ilişkilerde devamlılık esastır. İktidarda kim olursa olsun, Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlamak bizim için öncelikli konudur. Dolayısıyla seçim sonuçları hayırlı olsun" yanıtını verdi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar