Erdoğan'dan Merkez Bankası'nın faiz kararına sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti öncesi İstanbul'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın silah bırakması çağrısının çok çok önemli bir beklenti olduğunu belirtti, "Çağrılar güzel ama aslolan uygulamadır" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın silah bırakması çağrısının çok çok önemli bir beklenti olduğunu belirtti, "Çağrılar güzel ama aslolan uygulamadır" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin, "Silahların bırakılması çağrısı, bizler için çok çok önemli bir beklentiydi. Bu demokratik açılım süreciyle başlayan bir çağrıdır. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'yle başlayan bir çağrıdır. Şimdi de çözüm süreciyle devam eden ve noktalayalım diye hasretle beklediğimiz bir çağrıdır" dedi.


PKK'YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI


Erdoğan, şöyle konuştu: "Çağrılar güzeldir ama aslolan daha önceden söylediğim gibi uygulamadır. Acaba bu uygulama şu seçim öncesinde veya seçimlerde araziye ne kadar yansıyacak? Bundan önce mart seçimlerinde maalesef yansımadı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yansımadı. Yine aynı şekilde devam etti. Temennim odur ki, yapılan açıklamaların arkasında durulur ve bununla ilgili adımlar da atılır.


Burada silahı bırakması gereken bölücü terör örgütünün mensuplarıdır. Eğer burada güvenlik güçlerimizin silahı bırakması bekleniyorsa bu ham hayaldir, böyle bir şey olmaz. Güvenlik güçlerinin enstrümanıdır silah. Onunla beraber yaşar ve o silahın hedefi huzurdur, güvenliği sağlamaktır, huzuru getirmektir. Kalkıp da asker, polis bunlar da silahı bıraksın deniliyorsa, böyle saçmalık olmaz."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin de "Burada adeta bir ikili görüntü söz konusu. Bugün Yalçın beyle birlikte açıklama yapanların yaptığı açıklamalar farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. İmralı'ya gidenlerin yaptığı açıklama farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. Böyle şey olmaz. Demek bunların oturmuş bir ilkesi yok" ifadelerini kullandı.


Erdoğan, "Her şey eninde sonunda uygulamaya dayalıdır. Bu uygulama nedir? Silahların bırakılmasıdır. Bırakıldığı andan itibaren da zaten bu ülkede huzur, refah ortamı çok daha farklı bir şekilde gelişecektir" diye konuştu.


FAİZ LOBİSİNİN TEHDİDİ VAR


Erdoğan, "Bana göre faiz lobisinin tehdidi var. Biz faiz lobisine hizmet etmekle mükellef değiliz. Bunu kim savunuyorsa savunsun bana göre faiz lobisinin kulu kölesidir ve bu ülkeye de yine söylüyorum ihanet içindedir" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında MısırCumhurbaşkanı Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya ise "Şaka yapıyorsun herhalde. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil. Bizim gündemimizde böyle bir şey asla söz konusu değil. Böyle bir şeyin olabilmesi için çok ciddi bir defa olumlu istikamette adımların atılabilmesi lazım" yanıtını verdi.


Erdoğan, "Ret politikalarını biz kaldırdık, asimilasyon politikalarını biz kaldırdık, inkar politikalarını biz kaldırdık. İşte bunlar kimlik sürecidir. Bunları getiren biziz" dedi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar