Erdoğan'dan Partili Cumhurbaşkanı önerisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘başkanlık sistemi’ konusunda parlamentoda bir konsensüs sağlanmaması halinde Fransa’daki sistemin farklı bir versiyonu olan ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sisteminin faaliyete geçirilebileceğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yönetimde çift başlılığı ortadan kaldırmak gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa’daki cumhurbaşkanlığı’ sistemini örnek verdi.   


Yönetimde çift başlılığı ortadan kaldırmak gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘başkanlık sistemi’ konusunda parlamentoda bir konsensüs sağlanmaması halinde Fransa’daki sistemin farklı bir versiyonu olan ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sisteminin faaliyete geçirilebileceğini söyledi.


Erdoğan Katar dönüşü uçakta gazetecilere şu açıklamayı yaptı:


''Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım. Aksi taktirde, birbirinizi ne kadar sevseniz de, geçmişte ne kadar beraber olsanız da, zaman zaman sıkıntılar söz konusu olabilir. Ama partili cumhurbaşkanlığı olduğu zaman, Fransa’daki sistemin farklı bir versiyonu söz konusu olacak demektir. Bunun da ayrı bir güç katabileceğini düşünüyorum. (Uzlaşma sağlanması daha kolay bir seçenek gibi geliyor herhalde size?) Evet tabii. Ben de öyle düşünüyorum.''(Haber7)

Kategoriler Gündem
Yorumlar