Eski TPAO müdürü'nden son bomba

Çalık Enerji yeni bir doğalgaz şirketi kurdu. Atagas ismi verilen şirketin başında TPAO eski Genel Müdürü Osman Saim Dinç bulunuyor. Bahaddin Ayan da şirket yönetiminde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BORSAMATİK.COM./ÖZEL HABER


Atagas Doğalgaz Ticaret A.Ş. isimli şirketin İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 20 Ekim’de yapıldı. Şirketin sermayesi 4  milyon 500 bin TL olarak belirlendi.


Şirketin yönetim kurulunda ağırlık olarak Çalık Enerji yönetiminde olan isimler yer alıyor. TPAO’daki Genel Müdürlük görevinden sonra 2007’da Çalık Enerji’de genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Osman Saim Dinç, son kurulan şirketin de yönetim kurulu başkanı. Şirketin yönetim kurulunda ise Bahaddin Ayan, Ozan Mert Öndeş, Kasım Öztaş, Rıdvan Aktürk ve Tahsin Yazar yer alıyor.


TÜRKMEN GAZI GETİRİLECEK

Şirketin amaç ve konusu ise şöyle sıralandı: Türkmenistan kaynaklı doğal gazın Türkiye’ye ithalatını yapmak, bu şekilde ithal edilen doğal gazın Türkiye’de toptan satışını ve Türkiye’den ihracını yapmaktır.   Şirket bu amaç ve konusunu gerçekleştirmek için konusuna giren tüm dallarda; - yasaların öngördüğü şekil ve şartlarda ve ilgili mevzuat gerektirdiğinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan onay da alarak yurtiçi ve yurtdışında firmalara, şirketlere, holdinglere iştirak edebilir, ortaklıklar ve yeni şirketler kurabilir, kurulmuş şirketleri devir alabilir. İlgili mevzuat gerektirdiğinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan onay da alarak ithalat ve ihracat yapabilir, yurtiçi ve yurtdışında acentalık, bayilik, distribütörlük,mümessillik alıp verebilir. Marka, lisans, know-how hakları tesis ve tescil ettirip gerektiğinde alıp satabilir. Şirketin amacını gerçekleştirmek için teşvik tedbirlerinden yararlanabilir, yurtiçi ve yurtdışı piyasalardan kısa, orta ve uzun vadeli kredilen temin edebilir, amaç ve konuları çerçevesinde kalmak şartı ile bütün haklara iktisap edebilir ve borçları iltizam edebilir. 3.kişiler lehine kefalet verebilir. İstikrazlar aktedip, emval ve kefalet kredileri temin edebilir. Yurtiçi ve yurtdışı özel ve resmi taahhüt ve ihalelere katılabilir. Düzenlenmiş olan fuar, panayır ve sergilere iştirak edebilir. Transit ticareti yapabilir, ilgili mercilerden izin almak kaydı ile serbest ticaret bölgesi ile serbest liman bölgelerinde faaliyet gösterebilir.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar