Euro Bölgesinde ekonomik güven azalıyor

Euro Bölgesinde Ekonomik Güven Endeksi, mart ayında 103 puana gerileyerek, son 13 ayın en düşük seviyesine indi. Avrupa Komisyonunun bugün açıkladığı mart ayı "İş ve Tüketici Anketi" sonuçlarına göre, Euro Bölgesi ve Avrupa Birliğinde (AB) ekonomik güven azalmaya devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupa Komisyonunun bugün açıkladığı mart ayı "İş ve Tüketici Anketi" sonuçlarına göre, Euro Bölgesi ve Avrupa Birliğinde (AB) ekonomik güven azalmaya devam ediyor. 


Euro Bölgesinde ocak ayından bu yana azalmaya devam eden Ekonomik Güven Endeksi, mart ayında 0,9 puan azalarak 103 puana geriledi. Bundan daha düşük bir seviye 102,3 puanla 2015 yılının şubat ayında kaydedilmişti. Böylece söz konusu endeks, son 13 ayın en düşük düzeyine geriledi. 


En büyük beş Euro Bölgesi ekonomileri arasında, Ekonomik Güven Endeksi, İtalya ve Fransa'da belirgin şekilde zayıfladı. Hollanda ve İspanya'da diğer ülkelere göre daha az zayıflayan endeks, Almanya'da ise büyük ölçüde yatay bir seyir izledi. 


Euro Bölgesinde güvenin bozulması, tüketicilerin yanı sıra hizmet ve inşaat sektöründeki yöneticiler arasında düşük güvenden kaynaklandı. Sanayideki güven ortamı genel olarak değişmezken, perakende sektöründe ise hafif düzeldi.


Öte yandan, söz konusu endekse ilişkin yapılan anket Brüksel’deki patlamalardan önce gerçekleşti.


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar