Euro/TL'de sert hareketler görülebilir

Son günlerde lira üzerinde izlediğimiz kırılganlık genel olarak devam etmekte. Bugün ise lira, euroya karşı bir miktar güçlü bir çizgi çiziyor olsa da, halen 3.0540 seviyesinin üzerinde seyrini korumayı sürdürüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Menkul Değerler Analisti Eda Karadag 

Paritenin 3.0540 seviyesi üzerinde seyrini koruması durumunda 3.06 direncine doğru ataklar görülebilir. Liranın stabil bir seyre girdiğini söylememiz şimdilik zor.


Bunun için içerideki belirsizliklerin ve gerginliklerin kaybolması gerekiyor. Diğer yandan, euronun Yunanistan beklentilerinin güçlenmesine paralel olarak dünya piyasalarında güçlenmesi euroyu güçlü tutmaya devam ediyor. Bu durumun EURTRY’deki yükselişe destek olduğunu da söyleyebiliriz.


Bugün içerisinde Avrupa’dan Yunanistan gelişmelerini ve içeriden gelecek açıklamalar EUR/TRY paritesinde sert tepkilere neden olabilir. Ancak hatırlatmakta fayda var, içerideki tansiyon azalmadığı müddetçe paritede yukarı eğilimler sürebilir.


Teknik açıdan incelediğimizde, 3.0540 desteğine doğru geri çekilmelerde paritede 3.0460 desteği hedeflenebilir. Ancak 3.06 direncine doğru atakların görülmesi durumunda 3.0740 direnci takip edilebilir.


Dirençler: 3.06/3.0740/3.0930



Destekler: 3.0540/3.0460/3.0160



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar