Evcil Hayvanlarla Çocuk Gelişimi

Pedagoglar, çocukların hayvanlarla birlikte aynı ortamda büyümesini olumlu buluyor ve evcil hayvanların çocuk psikolojisi üzerinde iyileştirici etkiler bıraktığını söylüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sorumluluklarını yerine getirmeyi reddeden, paylaşmayı ve sosyalleşmeyi bilmeyen, yeme bozukluğu yaşayan çocuklar evcil hayvanlar sayesinde birçok sorunu aşıyor. Örneğin düzenli olarak yemek yemeyen çocuklar, daha küçük yaşta

köpek maması

yiyen köpekleri veya süt içen kedileri gördüğünde beslenmenin doğal bir gereklilik olduğunu görüp özeniyor ve yeme konusunda daha uyumlu davranışlar sergileyebiliyor. 


Evcil hayvanlar ve çocuklar iyi anlaşır


Evcil hayvanlar sevmeye ve sevilmeye ihtiyaç duyan canlılar olduğu için çocuklarla daima iyi anlaşırlar. Çocuklar, evcil hayvanlarla oyun oynar, sevip okşar ve oyuncaklarını paylaşarak eğlenceli anlar yaşarlar. Evde beslenen hayvanlar; sevginin paylaşıldıkça güzel olduğunu, sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini, kurallar çerçevesinde mutlulukla yaşanılması gerektiğini çocuklara en doğal yollardan gösterir. Anne ve babanın evcil hayvanlarla geçirdiği vakit, hayvanlara gösterdiği şefkat ve merhamet duygusu çocuklar için rol model olur ve olması gerektiği gibi her duyguyu en saf şekilde gözlemleyerek öğrenir.


 

Çocuklar daha sağlıklı büyür


Evcil hayvanlarla birlikte büyüyen çocuklar duygusal anlamda çok daha güçlü ve sağlam bir psikolojiye sahip olur. Çocuklar fizyolojik olarak da güçlü bir sisteme sahip olurlar. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlarla yaşayan çocukların bağışıklık sisteminin daha dayanıklı olduğu, ilerleyen yaşlarda çok nadir sağlık problemi yaşadıkları görülmüştür. Kedi ve köpeklerin günlük olarak dışarıda temiz hava alması, çocukların da aynı temiz havayı solumasını ve bolca D vitamini depolanmasını sağlar. Bu yönüyle çocuklar hem ruhsal hem de fiziksel anlamda evcil hayvanların desteğini alarak sağlıklı bir gelişim gösterirler.



Sahiplenirken dikkat edilmesi gerekenler


Sözsüz iletişimi kuvvetlendiren, çocukların sosyal yönünü geliştiren, sorumluluk duygularını pekiştiren ve en önemlisi sevgi ile büyümelerini sağlayan evcil hayvanlar, barınaklardan sahiplenerek alınabilir. Alınan kedi veya köpekler eve getirilmeden önce veterinere götürülerek kontrol edilmeli, aşıları yaptırılmalı ve pirelenmeye karşı özel bakım spreyleri satın alınmalıdır. 

Sorumluluk kazandırır



Çocuklara evcil hayvanın bakımının bir bölümünü gerçekleştirmesi için fırsat tanımak çocukların kendisine muhtaç olan bir canlıya karşı şefkat ve merhamet duygusu geliştirmesini sağlarken aynı zamanda sorumluluk alabilme yetisini güçlendirir. 



Sahiplendiğiniz evcil hayvan bir kedi ya da köpek olsun onun ihtiyacı olan tüm malzemeleri

petshop

mağazası petzimo.com internet sitesinden satın alabilirsiniz. Petzimo’dan satın alacağınız kedi ve köpek oyuncakları ile çocuğunuz ve evcil hayvanınız eğlenceli ve öğretici zamanlar geçirecektir. 


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar