Eylül ayına kadar faiz artırımı olası görünmüyor

Citigroup analisti Lee, "Fed'in Eylül'e kadar faiz artırması olası görünmüyor" dedi. Citigroup analisti William Lee, Fed'in verilere bağlı olduğundan çok piyasaya bağlı şekilde hareket ettiğini, bu nedenle Eylül ayına kadar bir faiz artırımının olası görünmediğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Citigroup analisti William Lee, Fed'in verilere bağlı olduğundan çok piyasaya bağlı şekilde hareket ettiğini, bu nedenle Eylül ayına kadar bir faiz artırımının olası görünmediğini söyledi. 



Fed'in Nisan ayı FOMC tutanaklarında ekonomik şartların gerektirmesi halinde Haziran ayında bir faiz artırımı olabileceğine işaret etmesine rağmen, Fed'in uzun süredir söylediğinden farklı bir şey söylemediğini savunan Lee, "Sadece, herşey tamam olur ise Haziran ayında faiz artırımına hazır olduklarını söylüyorlar" diye konuştu. 

Fed'in Haziran ayında bir faiz artırımına gitmesi olasılığını yüzde 30 olarak fiyatladıklarını belirten Lee, piyasanın bir faiz artırımına ancak Fed'in Aralık ayındaki faiz artırımı öncesinde Ekim ayında yaptığını yapması halinde ikna olabileceğini savundu. (Foreks)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar