Facebook'ta 'trending topic' olacak

Facebook, Twitter ile özdeşleşen "Trending Topic (TT)" çözümünü kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Dünya genelinde en çok kullanıcı sayısı barındıran sosyal medya platformu konumundaki Facebook, daha önceki süreçte kullanıcıların sosyal medya tercihleri arasında sıklıkla yer verdikleri bir özelliği bünyesine getirmeye hazırlandığını belirtmişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya genelinde en çok kullanıcı sayısı barındıran sosyal medya platformu konumundaki Facebook, daha önceki süreçte kullanıcıların sosyal medya tercihleri arasında sıklıkla yer verdikleri bir özelliği bünyesine getirmeye hazırlandığını belirtmişti.


Gündem odaklı konuları takip eden kullanıcılarını odağına alan Facebook, günün öne çıkan, en çok konuşulan konu başlıklarının bulunduğu bir platform meydana getireceğini açıklamıştı.


Facebook şimdiki süreçte ise Twitter'daki sürüm olan Trending Topic (TT) çözümünün kendi uygulamasına uyarlayacağı sistem hakkında daha detaylı bilgi verdi.


Facebook, özel olarak meydana getireceği algoritma ile ülke ve dünya Gündeminde, günün öne çıkan başlıklarını bulunduran bir platform oluşturuyor. Facebook'un editör ekibi tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında, kullanıcıların en çok içerik paylaştıkları, yorumlarda bahsettikleri, beğeni tercihlerinde bulundukları konuların yer aldığı bir alan meydana getirilecek.


Gündem konularını konuşan kullanıcı sayıları gibi istatistiklerin yer alacağı panel, gündem konusu hakkındaki paylaşımları kullanıcılara aktarabilecek.Konuşulan gündeme dair konudan haberdar olmak isteyen kullanıcılar, panelden ilgili yere ulaşabilecekler. Örneğin panele girilecek #PhelpsFace şeklindeki bir etiket konu ile alakalı tüm paylaşımları karşınıza çıkaracak.



Trending Topic ne demek?
“Trending Topic”’ler yada TT’ler kullanıcıların yarattıkları etiketlerden oluşur. Bu etiketler zamanla popüler olunca Twitter’ın “Trending Topic” listesine girer. Bu arada # ile gösterilen etiketler ya da ingilizcesi ile hashtag’ler ilk kez San Diego yangınları sırasında Nate Ritter’ın #sandiegofire isimli etiketiyle meşur olmuştu. Trendin Topic’lere en çok tartışılan etiketler ya da aktif tartışma konuları da diyebiliriz aslında. Yani hangi konular dikkat çekiyor bunu anlatır.

Trend kelimesini artık herkes biliyor popüler olma, moda gibi akım, eğilim anlamlarına da geliyor. Topic is konu demek.. Yani popüler konular demektir tt olmak..

Trends topics istediğiniz ülke için ayarlanabiliyor.. Eğer Türkiye seçerseniz Türkiyedeki kullanıcıların yazdıklarına göre en çok konuşulan konular o günün TT’si yani trendi oluyor..

Mesela ekranda bir dizi yayınlanıyor ve haliye attığınız mesajda hep o dizinin adı geçiyor. Twitter’ın yaptığı çok olağanüstü bir şey değil sadece yazılan kelimeleri sayan bir sistem var. O an en çok tekrarlanan kelimeler TT listesinde çıkıveriyor. Önüne diyez işareti # konduğunda sayımı daha kolaylaşmış oluyor.

(Milliyet)

Kategoriler Gündem
Yorumlar