Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 kişi tutuklandı

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 44 şüpheliden aralarında Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 kişi tutuklandı. Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 21 kişinin hakimlik işlemleri ise sürüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 44 şüpheliden aralarında Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 kişi tutuklandı. Aralarında Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 21 kişinin hakimlik işlemleri ise sürüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve savcılık işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen TUSKON ve üye şirketlerinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 65 kişiden 44'ünün hakimlikteki işlemleri sona erdi.
Hakimlik, aralarında Faruk Güllü'nün de bulunduğu 16 şüphelinin "FETÖ'ye üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 28 şüpheliyi ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı.
Aralarında iş adamları Ömer Faruk Kavurmacı, Nejat Güllü'nün de bulunduğu 21 şüphelinin ise hakimlik sorguları sürüyor. 
Süreç

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 80 şüpheliden aralarında Kavurmacı, Nejat Güllü, Faruk Güllü'nün de bulunduğu 65'i "terör örgütüne üye olmak" ve "cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak" suçlarından tutuklanma istemiyle, 15'i ise haklarında adli kontrol talebi uygulanmak şartıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mali yapısına yönelik operasyonlarda şüpheliler 18 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in de aralarında olduğu bazı şüpheliler ise firari olarak aranıyor.

AA


Kategoriler Gündem
Yorumlar