Fed başkanlarından faiz açıklamaları

Bu akşam 60. Ekonomi Konferansında konuşacak ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları öncesinde Fed başkanlarından ABD ekonomisi ve faiz ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, ABD ekonomosi ve Fed'in faiz artırım olasılığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kashkari, Bir resesyon yaşanacağını tahmin etmiyoruz


Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD ekonomisinde büyümenin öngörülebilir gelecekte cansız olmaya devam edeceğini söyledi.


Montana'da konuşan Kashkari, "Bir resesyon yaşanacağını tahmin etmiyoruz, ancak gürleyen bir ekonomi ile karşı karşıya kalacağımızı da öngörmüyoruz. ABD ekonomisi büyük olasılıkla cansız, ağır şekilde büyümeye devam edecek" dedi. Kashkari, Fed'in ne zaman faiz artırmasını tercih ettiği yönündeki bir soruya yanıt vermezken, faizlerin çok hızlı şekilde artırılmasının çok yavaş artırılmasına göre kendisini daha çok endişelendirdiğini ifade etti. Kashkari bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değil.


Fed para politikasındaki değişiklikleri ABD başkanlık seçimleri sonrasına bırakabilir


Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Fed'in para politikasında değişiklikleri 8 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçimi sonrasına bırakmak isteyebileceğini söyledi.


Harker, "Ben seçimden çıkacak sonuçtan ve sonrasında ne olacağından endişe ediyorum. Eğer ekonomiyi bocunu etkileri olan politikalar ortaya çıkar ise bizim muna yanıt vermemiz gerekir. Seçim sonucunun ne olacağını, işlerin nasıl gideceğini bilmiyorum. Fed, bu belirsizlik bir miktar ortadan kalkana kadar sabırlı olmayı seçebilir" diye konuştu.


Harker, FOMC'nin 1-2 Kasım tarihlerindeki toplantısının müzakere bölümüne katılacak. Ancak Harker'ın bu yıl FOMC'de oy verme hakkı bulunmuyor. Harker dün yaptığı açıklamada, Fed'in Eylül'deki politika toplantısında Fed'in bir faiz artırımına gitmesi taraftarı olduğunu belirtmiş ve politikanın Fed'in iç tartışmalarında hiçbir zaman rol oynamadığını savunmuştu. 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar