Fed bekle-gör tutumunu devam ettiriyor

Fed Yönetim Kurulu üyesi Powell,"Fed, Trump politikalarına ilişkin olarak hala bekle-gör tutumunu devam ettiriyor" dedi. Fed Yönetim Kurulu üyesi Jerome Powell, Trump yönetiminin politikaları çerçevesinde ekonominin nasıl değişebileceğini öngörmenin Fed için zor olduğunu, çünkü Trump yönetiminin ekonomi planları konusunda belirsizliğin devam ettiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fed Yönetim Kurulu üyesi Jerome Powell, Trump yönetiminin  politikaları çerçevesinde ekonominin nasıl değişebileceğini öngörmenin  Fed için zor olduğunu, çünkü Trump yönetiminin ekonomi planları konusunda belirsizliğin devam ettiğini söyledi.


Powell yaptığı açıklamada, "Mali politikanın büyüklüğü, zamanlaması  ve içeriği hala oldukça belirsiz ve biz de bekle-gör duruşumuzu  devam ettiriyoruz. Politikalara ilişkin belirsizliği dikkate alarak  mali politika değişikliklerine ekonomik görünüme yönelik tahminlerde  yer vermedik" diye konuştu.   


Powell konuşmasında ayrıca, Fed bilançosunun küçültülmeye ancak  ekonomi ivme kazandığında ve faiz oranları sıfırın oldukça üzerine     çıktıktan sonra başlanması taraftarı olduğunu da ifade etti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar