'Fed piyasaları bulandırmamaya çalışıyor'

San Francisco Fed Başkanı Williams, Fed'in faizleri artırırken piyasaları bulandırmamaya çalıştığını söyledi. San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin tam istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini yakaladığını veya çok yakın olduğunu belirtirken, faiz politikasını yavaş yavaş normale döndürürken piyasaları da sakin tutmak istediğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisinin tam istihdam  ve fiyat istikrarı hedeflerini yakaladığını veya çok yakın olduğunu belirtirken, faiz politikasını yavaş yavaş normale döndürürken piyasaları da sakin tutmak istediğini söyledi.


Sinpapur'da konuşan Williams, "Yapmak istediğimiz son şey yurt içi  piyasalarda, uluslararası piyasalarda gereksiz veya kaçınılabilir  oynaklığı veya bozulmayı ateşlemek" diye konuştu.


ABD ekonomisinin tam istihdam ve Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine  gelecek yıla kadar ulaşacağına işaret eden Williams, Fed'in ABD'de  faiz oranlarını yavaş yavaş yükseltmeye devam etmesi gerektiğini, aksi  takdirde ekonomike aşırı ısınma riski ile karşı karşıya kalınacağını  vurguladı. (Foreks)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar