Fed tek bir faiz artırımı yapacak hızda ilerliyor

St. Louis Fed Başkanı Bullard, "Fed yılda tek bir faiz artırımı yapacak bir hızda ilerliyor"dedi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in yılda tek bir faiz artırımı yapacak bir hızda ilerlemekte olduğunu söyledi. Ancak Bullard, enflasyonun yaptığı bu tahmin için yukarı yönlü bir risk oluşturduğunu da vurguladı. ABD ekonomisin şu anda trend seviyesinde büyüdüğüne de işaret eden Bullard, politikanın buna göre ayarlanması gerektiğini...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in yılda tek bir faiz artırımı yapacak bir hızda ilerlemekte olduğunu söyledi. Ancak Bullard, enflasyonun yaptığı bu tahmin için yukarı yönlü bir risk oluşturduğunu da vurguladı. 

   


ABD ekonomisin şu anda trend seviyesinde büyüdüğüne de işaret eden Bullard, politikanın buna göre ayarlanması gerektiğini vurguladı.



Bullard, "Temel senaryomuza göre ABD ekonomisi yüzde 2 gibi yavaş bir hızla büyümeye, işsizlik oranı yüzde 4,7 ve enflasyon yüzde Fed'in yüzde 2 hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam edecek. Bu tahminler çervesinde Fed'in öngörülebilir gelecekte sadece 1 faiz artırımına ihtiyaç duyacağını öngörüyoruz. Ancak, büyüme hızlanır ise faizlerin daha yükseğe çıkması gerekebilir" diye konuştu.


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar