Fenerbahçe-Feyenoord UEFA Avrupa Ligi maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

İki takımda görev alan bazı isimleri Ülker Stadı'nda enteresan bir maç bekliyor. UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda bugün karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Feyenoord arasındaki mücadele aynı zamanda duygusal bir maça sahne olacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda bugün karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ve Feyenoord arasındaki mücadele aynı zamanda duygusal bir maça sahne olacak.


Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie ilk kulübü Feyenoord'a karşı oynama şansı beklerken, sarı-lacivertli formayı 3 yıl terleten Dirk Kuyt, Kadıköy'de bu sefer rakip olarak sahaya çıkmaya hazırlanıyor.


Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Dick Advocaat ile Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst arasında özel bir bağ bulunuyor. Advocaat, futbolculuk döneminde çalıştırdığı vatandaşının teknik direktörlüğünün ilk yılında ise danışmanlık yaptı.


Fenerbahçe'nin yardımcı antrenörü Mario Been ise 2009-2011 yıllarında Feyenoord'un teknik direktörlüğünü üstlendi.


Maçı ilginç hale getirecek bir başka durum ise Fenerbahçe'nin kadrosundaki Hollandalı isimler olacak.



Fenerbahçe'nin sahasında karşılaşacağo Feyenoord, Avrupa Ligi maçının başlama saatinden, oynanacağı stada, hakeminden diğer tüm detaylarına kadar bilgileri haberimizde bulabilirsiniz...
Fenerbahçe - Feyenoord maçı ne zaman?
Fenerbahçe ve Feyenoord, 29 Eylül Perşembe günü karşı karşıya gelecek.
Fenerbahçe - Feyenoord maçı saat kaçta?
29 Eylül Perşembe günü oynanacak Fenerbahçe-Feyenoord maçı TSİ 22.05'te başlayacak.
Fenerbahçe - Feyenoord maçı hangi kanalda?
Fenerbahçe ile Feyenoord arasında 29 Eylül Perşembe günü saat 22.05'te başlayacak maçı TRT 1 canlı olarak yayınlayacak.

Fenerbahçe 210. Avrupa kupası sınavında


Van Persie'nin ilk kulübü Feyenoord


Profesyonel kariyerine 2001 yılında Feyenoord'la başlayan Van Persie, 3 sezon formasını giydiği Rotterdam temsilcisiyle UEFA Kupası zaferi yaşadı. Van Persie, Feyenoord'da gösterdiği başarılı performansla 21 yaşında İngiltere'nin dev kulübü Arsenal'e transfer oldu.


Kariyerine daha önce Arsenal ve Manchester United takımlarıyla Feyenoord'a karşı resmi maç oynamayan Van Persie, altyapısında da forma giydiği Hollanda ekibine karşı ilk kez sahaya çıkmak için şans bekleyecek.


Kuyt tekrar Kadıköy'de

Fenerbahçe'de birer lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa kazanan Kuyt, sözleşmesini yenilemeyip geçen sezon başında, yetiştiği kulüp Feyenoord'a geçti.


Sarı-lacivertli takımın son 2 yılda kadrosuna kattığı 3 Hollandalı futbolcu için aracı bile olan Kuyt, Kadıköy'e tam 488 gün sonra, bu sefer rakip olarak sahaya çıkacak.


Kuyt, 30 Mayıs 2015'te Kadıköy'de oynanan Kasımpaşa maçında son kez Fenerbahçe formasını giymişti.


İç sahada 6 maçtır yenilmiyor

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında yaptığı son 6 maçı da kaybetmedi.
Fenerbahçe, bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekiplerinden Monaco ile Kadıköy'de yaptığı maçı 2-1 kazandı. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bu sezonki ikinci iç saha maçını ise UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla yaptı. Fenerbahçe, bu müsabakadan da 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe'de 6 Hollandalı, Feyenoord'da 1 Türk

Fenerbahçe'nin teknik ekibi dahil kadrosunda 6 Hollandalı, Feyenoord'un ise 1 Türk isim bulunuyor.


Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Advocaat ve yardımcıları Been ile Pot'un yanı sıra futbolcular Van Persie, Gregory van der Wiel ve Jeremain Lens ülkelerinin takımlarına karşı sahaya çıkacak.


Feyenoord'un ise kadrosunda 1 Türk futbolcu var. Hollanda ekibinin genç oyuncusu Bilal Başacıkoğlu, alt yaş kategorilerinde Türk Milli Takımı'nın formasını giydi.




AA/ Ajanslar

Kategoriler Gündem
Yorumlar