Ferit Şahenk de Can Oba için kuyrukta

Öyle yeme içme mekânları vardır ki, dünyanın dört bir tarafından gurmeler kapısında kuyruk olur. Gurmeler yemeklerini deneyip yazdıkça da meraklıları sıraya girer.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gurmeler yemeklerini deneyip yazdıkça da meraklıları sıraya girer. Böyle restoranlarda rezervasyon yaptırmak için aylarca beklemeniz gerekir. 


Sirkeci Hocapaşa Mahallesi’ndeki Can Oba Restoran da böylesi mekanlardan... Öyle restoran dediğimize bakmayın, içeride sadece beş masası var. Hava şartları müsait olduğunda dışarıya da dört-beş masa atabiliyor. Böylece maksimum kabul edebildiği müşteri sayısı 20'yi buluyor. Can Oba Restoran, girişimcisi ve şef aşçısı Can Oba'nın adını taşıyor. 45 yaşındaki girişimci uzun yıllar yurtdışında yaşamış. Almanya ve Latin Amerika'da ünlü restoranlarda aşçı olarak çalışmış. İki buçuk yıl önce İstanbul'a dönen Can Oba, daha önce ‘ıslama köftecisi' olan mekanı alıp kendi özgün yorumuyla yaptığı yemekleri 'damak lezzeti gelişkin' müşterilerine sunmaya başlamış. Ünü o kadar yayılmış ki, bugün aradığınızda üç ay sonrasına rezervasyon kabul ediyor. Can Oba'nın gördüğü ilgi bu alanın en büyük yatırımcılarından Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in de ilgisini çekmiş. Şahenk, mekana ortak olmak istemiş ama olumlu yanıt alamamış. Bu konu ile ilgili aradığım Can Oba "O konuya girmek istemiyorum" dernekle yetiniyor. Peki üç ay sonrasına rezervasyon yapılan mekan girişimcisi büyütmek istemiyor mu? Can Oba, kirası uygun olan yeni bir yer baktıklarını söylüyor. Karaköy, Eminönü öncelikli bölgeleri... Bostancı bölgesinde bile araştırma yaptığını söyleyen Can Oba kirayı önemsiyor çünkü iyi yemeği uygun fiyatla müşterilerine sunabilmesi için bunun da şart olduğunu belirtiyor. Bu arada kişi başı dört ana yemekle mekandan 100 TL’ye çıkılabildiğini belirtelim.





Para Dergisi 2015/10


Kategoriler Hisse Yorumları
Yorumlar