FETÖ'den darbe girişimi

Terör örgütü FETÖ mensupları darbe girişiminde bulundu, halka ateş açtı, TBMM'ye bomba attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'den darbe girişimine ilişkin, "Milletime çağrı yapıyorum; meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'den darbe girişimine ilişkin, "Milletime çağrı yapıyorum; meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." dedi.


Başbakan Binali Yıldırım da "Hiç kimse endişe etmesin, görevimizin başındayız. Bizi millet getirdi, götürecek olan tek güç de milletin kendisidir. Birinci Ordu Komutanı herkesin kışlasına dönmesi yönünde talimatını vermiştir. Hatta birkaç tane bu işin elebaşıları da ele geçirilmiştir, gereği yapılmıştır. Aynı şekilde bütün diğer illerimizde de buna benzer olaylar yaşanmaktadır. Bazı yerlerde tanklar çekilmeye başlamıştır. İnşallah bu işin sonunda millet kazanacak, demokrasi kazanacak. Darbe girişimine kalkışanlar en çetin şekilde cezalarını göreceklerdir. Bütün milletim bu gece uyumasın diyorum." diye konuştu.


Güvenilik kaynakları, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ mensupları tarafından kullanılan askeri helikopterleri etkisiz hale getirmek için Ankara semalarında uçuşunu sürdürdüğünü bildirdi.


Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Eşkiyalar başarılı olamayacaklar." dedi.


MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur. Nitekim hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentim ve tavsiyemdir." değerlendirmesinde bulundu.




17 polis şehit oldu

Darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının havadan saldırısı sonucu Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında 17 polis şehit oldu.


Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı, darbe girişiminde bulunanların elindeki Sikorsky helikopterini düşürdü. TRT çevresinde toplanan halk, darbe girişiminde bulunan askerleri yakalayarak polise teslim etti. Darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensubu askerler gözaltına alınmaya başlandı.


Üçüncü Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "Personel derhal kışlalarına dönmeli." dedi.


Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Yer İstasyonu Kampüsü'ne yapılan saldırının ardından kampüsteki personel ve lojmanlardaki vatandaşlardan haber alınamıyor. Oran'daki TRT kampüsüne giderek yayınına müdahale eden askerlerden gözaltına alınanların sayısı 9'a çıktı. Gözaltına alınanlardan birinin rütbeli olduğu bildirildi.




Bursa İl Jandarma Komutanı gözaltına alındı

FETÖ/PDY mensubu Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş gözaltına alındı.


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Basın Danışmanı Nuh Yılmaz, darbenin püskürtüldüğünü bildirdi. İstanbul Valisi Şahin: "Şundan emin olunsun ki, bu ülke çok büyük başka badireler atlatmıştır, bunları da çok rahat atlatacaktır. Vatandaşımız bu konuda emin olsun, endişe içinde olmasın. Devletimizin güvenlik güçlerini desteklemeye devam etsin. TSK içerisinde olmayan, emir komuta zinciri içerisinde yapılmayan bir harekettir. Biz şu anda 1. Ordu Komutanımızla beraber olayları koordine ediyoruz. 3. Zırhlı birlikleri buraya doğru hareket etti. Gerektiğinde doğrudan operasyona girecekler." dedi.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "İtidal, sükunet ve Türkiye'nin demokratik kurumları ile anayasasına tam saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyorum. Türkiye değerli bir NATO müttefikidir." değerlendirmesinde bulundu.


TRT'de darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensupları püskürtüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile TRT Genel Müdürü Şenol GÖKA, TRT Haber'de canlı yayına çıktı.


İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensubu askerlerin halkın üzerine açtığı ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.


7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, "Darbe girişimi yanlıştır." değerlendirmesinde bulundu.


MİT Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Nuh Yılmaz, İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, her şeyin normale dönmeye başladığını belirterek "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar görevinin başındadır." dedi.




2 personel şehit oldu

Darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Kampüsü'nde görevli 2 personel şehit oldu.


Darbeci askerler, televizyon yayınlarını kesmek için Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT binasını işgal etmeye çalıştı. Ankaralılar araçlarıyla TÜRKSAT binasına gidiyor.


FETÖ'cü darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT kampüsünün, sivillerin tahliye edilmesinin ardından bombalandığı bildirildi. Başbakanlık Çankaya Köşkü'nün çevresi, darbe girişimine karşı koyan vatandaşlar tarafından güvenlik çemberine alındı. Vatandaşlar tarafından ele geçirilen tanklar, Köşkün 1 Nolu Nizamiyesine sevk ediliyor.


AB liderleri ortak açıklamalarında, darbe girişimine ilişkin, "Avrupa Birliği, demokratik yollarla seçilmiş hükümeti, ülkenin kurumlarını ve hukuk kaidesini tam olarak destekliyor. Türkiye'de anayasal düzene hızlı bir şekilde dönülmesi çağrısı yapıyoruz." ifadesini kullandı.


Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cülere isyan eden vatandaşlar, Ankara'da Genelkurmay önünde toplanmaya başladı. FETÖ'cü askerler, CNN Türk'ün yayınını engelledi. Darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Doğan Medya Center'e akın ediyor. Kanal çalışanlarından "Asker dışarı" sloganları yükseliyor. Canlı yayın sırasında silah sesleri yükseldi.




Halkın üzerine ateş edildi

Darbe girişiminde bulunan askerler tarafından, TBMM ve Genelkurmay Başkanlığı çevresinde bulunan halka ateş açıldı. Yaralılar olduğu bilgisi alınıyor.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasıyla irtibatlı yargı görevlileri ve sözde "Yurtta Sulh Komitesi" mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı verdi.


Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi içerisinde yer alan bir generalin öldürüldüğü bilgisinin geldiğini ve aralarında albayların da bulunduğu 130 askerin gözaltına alındığını bildirdi.


Darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarınca kullanılan ve TÜRKSAT'ı bombalayan askeri helikopter Gölbaşı'nda düşürüldü.


Genelkurmay Başkanlığına atama

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, darbe girişimiyle ilgili soruşturma başlatıldığı, Gölbaşı'nda 42 kişinin hayatını kaybettiği, bölgede olayların kontrol altına alındığı bildirildi. Başsavcılıktan alınan bilgiye göre, askeri darbe girişimiyle ilgili Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Gölbaşı'nda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, Polis Akademisi ve TÜRKSAT'ta yaşanan olaylarda 42 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki olayların kontrol altına alındığı kaydedildi.


FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında İzmir'de aralarında 1 albay ve 2 yarbayın bulunduğu 10 askeri personel gözaltına alındı.


Darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ mensupları tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yakınlarına 2 bomba atıldı. Bombalar, Millet Camisi'nin önüne park etmiş araçlardan birinin üzerine düştü, Saldırı sonucu ilk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı bulunuyor.


Başbakan Yıldırım, "Genelkurmay Başkanlığına vekaleten 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar atandı." bilgisini verdi.


FETÖ'nün darbe girişimine yönelik çatışmalarda, güvenlik güçlerince terör örgütü mensubu 754 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensubu 754 kişi yakalandı. Ayrıca, FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde 754 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun gözaltına alındığı öğrenildi.


Fetullahçı Terör Örgütü üyesi 29 albay ve 5 general, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından görevden uzaklaştırıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pensilvanya'ya da sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek. Yeter ki biz şuna inanalım, bu beden bu tende oldukça, biz kefenimizi giyerek bunların karşısına dikildikçe yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Ama dik duracağız, sağlam duracağız. Paralel Devlet Yapılanması'nın 17-25 Aralık'tan sonra bunların ne olduğu dün akşamki eylemleriyle tam manasıyla ortaya çıkmıştır. Görüldüğü gibi, terör eyleminin tam manasıyla örneklerini dün akşam verdiler. Bu milletin, fakir fukaranın imkanlarıyla, paralarıyla alınan silahları bu millete yöneltecek kadar alçaktır bunlar." dedi



AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar