Fitch, Türkiye Finans'ın notunu teyit etti

Fitch, Türkiye Finans’ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu ‘BBB’, görünümünü ise ‘durağan’ olarak teyit etti... türkiye finans, fitch, türkiye finans şubeleri, türkiye finans internet bankacılığı, türkiye finans kredi notu Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Finans’ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu ‘BBB’, görünümünü ise ‘durağan’ olarak teyit etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

türkiye finans, fitch, türkiye finans şubeleri, türkiye finans internet bankacılığı, türkiye finans kredi notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye Finans’ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu ‘BBB’, görünümünü ise ‘durağan’ olarak teyit etti. Raporda, Banka’nın yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunun ‘BBB+’, uzun vadeli ulusal kredi notunun ise AAA (tur) olduğu vurgulanırken, notlar üzerindeki görünüm ‘durağan’ olarak belirtildi.


Yüzde 67.03 ile çoğunluk hissesi Suudi Arabistan ve Körfez’in en büyük bankası National Commercial Bank‘a (NCB) ait olan Türkiye Finans’ın güçlü performansı ve finansal göstergeleri uluslararası kredi derecelendirme  kuruluşu Fitch tarafından da onaylandı. Fitch, Banka’nın uzun ve kısa vadeli kredi notlarını değiştirmezken, bu değerlendirmesinde Türkiye Finans’ın en büyük hissedarı NCB’ın güçlü desteğinin etkili ve hissedilir olduğu vurgulanarak ana hissedarın Türkiye’ye stratejik önem atfettiğine de dikkat çekildi.

Fitch raporunda ayrıca Banka’nın uzun vadeli ulusal kredi notu ‘durağan’ görünüm ile AAA (tur) olarak yer alırken; Destek notu 2, Finansal kapasite notu da ‘bb-‘ olarak teyit edildi. Banka’nın kısa vadeli kredi notları ise yabancı para cinsinden F3, TL cinsinden F2 olarak belirlendi. Ayrıca  Fitch, Türkiye Finans’ın varlık kiralama şirketi TF Varlık Kiralama AŞ’nin öncelikli teminatsız sukuk ihracı kredi notunu ‘BBB’ olarak teyit etti.



Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, Fitch’in Türkiye Finans’ın uzun vadeli yabancı para cinsinden BBB olan kredi notunu teyit etmesini olumlu olarak değerlendirerek, “Bu da Bankamızın performansının uluslararası finans çevrelerinde de onaylanması açısından bizi gururlandırıyor. Ayrıca Fitch’in raporunda  özellikle en büyük hissedarımızın gücüne, Türkiye’yi stratejik bir pazar olarak konumlamasına ve Türkiye Finans’a sunduğu desteğe dikkat çekilmesi de bizim açımızdan çok önemli. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir büyümeye odaklanarak güçlü mali yapımızla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar