Ford Otosan'da da üretimi durdurdu

Bursa'da 6 gündür devam eden metal işçilerinin eylemi farklı illere de sıçradı. Kocaeli'nde faaliyet gösteren Ford Otosan işçileri, sosyal medya üzerinden örgütlenerek bugün sabah 8'den itibaren üretimi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İşçiler, işten çıkarılan 35 arkadaşlarının geri alınmasını talep edeceklerini duyurdu. Ford Otosan işçileri, "Direnişteki işçilerin talepleri bizim de taleplerimizdir. Türk Metal Ford'dan gidecek" dedi. Öte yandan Bursa'da devam eden eylemde il Valisi Münir Karaloğlu, arabuluculuk yapmak için devreye girdi. İşveren ve işçi temsilcileriyle bir araya gelen valinin yaptığı görüşmelerden sonuç çıkmadı. İşverenin "Bize bir ay süre verin. Her kurum kendi bütçesine göre zam yapacak" önerisi üzerine işçiler rakamın belirlenip resmiyete dökülmesini isteyince, taraflar bir kez daha anlaşamadan ayrıldı. Bursa'da otomotiv yan sanayi çalışanları da sosyal medya üzerinden örgütlenmeye başladı. Üretimi durduran Mako ve Coskunöz işçilerinin ardından Ototrim, Ficosa, Valeo, Yazaki ve Delphi işçilerinin de iş bırakabileceği söyleniyor. 


MERCEDES İŞ ÇİYİ UYARDI 

Eylemin fabrikaya yansıyabileceği korkusuyla Mercedes de harekete geçti. Fabrikanın çeşitli yerlerine Bursa'daki eylemin kanun dışı olduğuna dair bildiriler asılarak, işçiler uyarıldı. 


SANAYİ ZOR DURUMDA


Otomotiv Sanayi Derneği de (OSD) işçileri eylemleri durdurmaya davet etti. "Eylemler sebebiyle, otomotiv sanayimiz üretimi durdurmak zorunda kalmıştır" diyen OSD, devam etmesi durumunda istihdam kaybı yaşanacağı vurguladı.






Kaynak: Sabah

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar