Fransa'dan İsrail'e çok sert uyarı!

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin engellenmesi halinde Fransa'nın Filistin'i resmen tanıyabileceği konusunda İsrail'e uyarıda bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ülkesinin Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için uluslararası konferans düzenlenmesi konusunda gelecek haftalarda girişim başlatacağını açıkladı. Barış görüşmeleri engellenirse Fransa'nın Filistin'i resmen tanıyabileceği konusunda İsrail'i uyaran Fabius, "Maalesef İsrail yeni yerleşke inşaatlarını sürdürüyor" dedi.  


SORUMLULUK ÜSTLENİRİZ 


Fabius, şunları söyledi: "İlgili taraflar dışında ABD'li Arap ve Avrupalı müttefiklerimizin de katılımıyla düzenlenecek konferans iki devletli çözümü hedef alacak. Eğer bu çözüm yolundaki girişimlerimiz engellenirse, Filistin'in tanınması konusunda sorumluluğumuzu üstlenmemiz gerekebilir." 


Girişim 1 hafta sonra


Fabius, Filistin-İsrail arasındaki barış görüşmeleri için girişimi haftaya başlatacak.


Memnuniyetle karşılandı


Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlaması için girişimde bulunacakları yönündeki açıklamaları, Filistin yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandı. Filistin yönetim sözcüsü Nebil Ebu Redine, İsrail'in işgalini bitirmeye yönelik herhangi bir girişimden memnun olacaklarını belirterek, "Filistin'in tanınması, bölgede barış ve istikrarın inşasına, aşırılığın bitirilmesine katkıda bulunacaktır" dedi.

Kategoriler Gündem
Yorumlar